Στην απόφαση να δημοσιοποιήσει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΣΥΔΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ οδηγήθηκε η ομάδα βόλεϊ της Φ.Ε. Ιωαννίνων μετά από συνεχόμενες διαμαρτυρίες της που δεν ελήφθησαν υπόψη και δεν απέφεραν αποτελέσματα από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές της Ένωσης.

Αναλυτικά:

Κατά την παρούσα αγωνιστική περίοδο σας είχαμε επισημάνει με σχετικά έγγραφά μας (26.11.2019, 2.12.2019 και 8.1.2020) αλλά και προφορικώς , για τα «κατορθώματα» αρκετών Διαιτητών του Συνδέσμου σας στους οποίους δυστυχώς περιλαμβάνονται και αξιολογημένοι για την Α2 Εθνική κατηγορία.

Έτσι σας αναφέραμε άγνοια κανονισμών με συγκεκριμένες περιπτώσεις και συγκεκριμένα ονόματα Διαιτητών σε συγκεκριμένους αγώνες (όχι αορίστως και γενικώς) , όπως και απρεπή συμπεριφορά Διαιτητών απέναντι σε αθλήτριές μας αλλά και αθλητές μας (όντας αρχηγοί των ομάδων τους στους συγκεκριμένους αγώνες κατά κύριο λόγο) , όπως και φραστικές επιθέσεις και απειλές , ατόμων        συγγενών των Διαιτητών (!) στον προπονητή μας .

Θεωρούμε και σας το τονίσαμε επανειλημμένως (νομίζουμε ότι και εσείς θα πρέπει να ταυτίζεστε με την άποψή μας) ότι η Διαιτησία (ιδίως σε ερασιτεχνικό επίπεδο) θα πρέπει να είναι λειτούργημα και όχι μέσο βιοπορισμού και θα πρέπει ο Σύνδεσμός σας, να πράξει τα ανάλογα με όσους εκ των μελών σας  ευκαιριακά, και μόνο για λόγους βιοπορισμού ενδύονται τον χιτώνα του λειτουργού και πράττουν τα όσα ανωτέρω αναφέρθησαν.

Είναι δε φυσικό, όταν ουσιαστικώς δεν πράξατε ουδέν για την βελτίωση της αναφερθείσης λυπηράς κατάστασης , τα ατοπήματα των «λειτουργών» να αυξάνονται και αριθμητικά αλλά κυρίως ποιοτικά.

Έτσι φθάσαμε στο σημείο ο αξιολογημένος Διαιτητής του Συνδέσμου σας κ. Φλούδας Μιχαήλ στον πρόσφατο αγώνα της Γυναικείας μας ομάδος στην Άρτα , από την έναρξη της διαδικασίας του αγώνος έως  το πέρας αυτού, αλλά και μετά την λήξη του να προβεί εις όσα κατωτέρω εξιστορούνται , δίχως φυσικά να είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες , οι οποίες δεν σας  τιμούν .

Αρχικώς σε ερώτηση του προπονητού μας και της αρχηγού μας , με ποιές μπάλες θα διεξαχθεί ο αγώνας (αφού στο καλάθι υπήρχαν τρία διαφορετικά μοντέλα) για να μας χορηγηθούν οι αντίστοιχες που  αναφέρονται στον κανονισμό , προκλητικά απάντησε λέγοντας : πάρτε για προθέρμανση όποιες θέλετε , υπάρχουν αρκετές , λες και επρόκειτο για φρούτα εποχής.

Στην πρώτη ερώτηση της αρχηγού μας ολίγον μετά την έναρξη του πρώτου σετ για συγκεκριμένη φάση ο συγκεκριμένος Διαιτητής (Α΄ Διαιτητής της συνάντησης) ούτε καν καταδέχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, παρά έκανε μια εξόχως επιεικώς απαξιωτική κίνηση αφήνοντας άναυδη την αρχηγό – αθλήτριά μας αλλά και τις υπόλοιπες  .

Στη συνέχεια της αθλητικής συνάντησης δεν αρκούσε φαίνεται στον Α΄ Διαιτητή ότι δεν εφήρμοζε τους κανονισμούς του αθλήματος , εις βάρος του Σωματείου μας , αλλά συνέχιζε  λεκτικά καθώς και με εκφράσεις του προσώπου του και με χειρονομίες να ειρωνεύεται και να απαξιώνει τις αγωνιζόμενες , γεγονότα που εξόργισαν τον προπονητή μας και στις έντονες διαμαρτυρίες του τον οδήγησαν στην εξέδρα , μετά την αποβολή του από τον «άρχοντα» του αγώνος, στα μέσα του δευτέρου σετ.

Το ωραίο αυτό θέαμα συνεχίστηκε πιο έντονα μετά την απομάκρυνση του προπονητού μας από τον πάγκο της ομάδος μας (που σημειωτέον αδιαμαρτύρητα δέχθηκε την επιβληθείσα ποινή και απομακρύνθηκε μόνος του) με τον Α΄ Διαιτητή της συνάντησης να έχει «απασφαλίσει» εντελώς , οι κανονισμοί να πάνε περίπατο και τα ειρωνικά σχόλιά  του (και όχι μόνον) προς τις αθλήτριές μας να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Στη λήξη του αγώνος και πριν κλείσει το φύλλο αγώνος η Αρχηγός της ομάδος μας , εξέφρασε τη θέλησή της να σημειώσει στο φύλλο αγώνος όσα θλιβερά συνέβησαν στη διάρκειά του , ο Α΄ Διαιτητής της αρνήθηκε , απειλώντας την ότι θα κρατήσει όλα τα δελτία της ομάδος της (αλήθεια με ποια αιτιολογία , οι αθλήτριές μας δεν δέχθηκαν ούτε καν παρατήρηση στη διάρκεια του αγώνος, ούτε φυσικά μετά την λήξη του) και κατόπιν αυτού η αρχηγός μας (σημειωτέον στην πτυχιακή Πολυτεχνικής Σχολής ) αρνήθηκε να υπογράψει το φύλλο αγώνος .

Ο συγκεκριμένος βεβαίως Διαιτητής δεν είναι πρώτη φορά που επιδίδεται σε παρόμοια κατορθώματα, παλαιότερον  είχε επιτρέψει την συμμετοχή αθλητριών χωρίς δελτίο της ΕΟΠΕ (μόνον με κατάσταση της αλήστου μνήμης προηγούμενης Διοίκησης της ΕΣΠΕΔΕ) και χωρίς ιατρική βεβαίωση (το Σωματείο μας είχε υποβάλλει ένσταση και φυσικά δικαιώθηκε) ,  στον προηγούμενο εκτός έδρας αγώνα μας με την άλλη ομάδα της Άρτας σε τραυματισμό αθλήτριάς μας, μετά από είκοσι (20 ) δευτερόλεπτα απαίτησε αντικατάστασή της και αμέσως έδειξε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, γεγονός που εξόργισε ακόμη και αθλητές της αντιπάλου ομάδος  που ήταν στην κερκίδα (και ο συγκεκριμένος Διαιτητής κατά την προσφιλή του συνήθεια , έστησε στιχομυθία με τους αθλητές στην κερκίδα …), πρίν δύο εβδομάδες ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε αγώνα της Α2 Γυναικών στα Ιωάννινα , να μην αναφερθούμε και στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου των Γυναικών , όπου πάλι στην Άρτα σε αγώνα πριν την διακοπή των Χριστουγέννων δεν έκανε και τις πιο σεμνές χειρονομίες στις αθλήτριές μας και ο νοών νοείτω ….

Για να μην επεκταθούμε λοιπόν και απαριθμούμε  «ηρωϊκές» πράξεις μελών του Συνδέσμου και ιδιαιτέρως αυτές του κ. Φλούδα Μιχαήλ , σας ζητούμε επιτακτικά να επιληφθείτε του θέματος και να κοινοποιήσετε την επιστολή μας , τόσον στην ΕΟΠΕ όσον και στην ΚΕΔΕ , φροντίζοντας να προσπαθήσετε να διορθώσετε , όσα εκθέτουν το λειτούργημα που καλείστε να διαχειριστείτε .

Δυστυχώς  επειδή οι προηγούμενες επιστολές μας , απευθύνθηκαν μόνο στον Σύνδεσμό σας και στην ΕΣΠΕΔΕ και δεν πράξατε απολύτως τίποτε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης , ούτε συστάσεις προς τα μέλη σας κάνατε (απόδειξη ότι συνεχίστηκε η έντονη παραφωνία) , θα αναγκασθούμε να δημοσιοποιήσουμε την παρούσα επιστολή , μήπως στις επόμενες αγωνιστικές περιόδους βελτιωθούν οι Διαιτησίες και κατανοήσετε , ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Διαιτητές του Συνδέσμου σας , είναι επιβεβλημένο  να πράττουν ως λειτουργοί και όχι απλώς να διεκπεραιώνουν μια ενασχόληση για βελτίωση των οικονομικών τους.