Να σεβαστούν τον αντίπαλο, όπως κάνουν πάντα, θέλει από τους παίκτες του ο Αργύρης Γιαννίκης, όπως τόνισε στη media day της Παρασκευής, εν όψει του αγώνα της Κυριακής με την Κασσιόπη. Ενδεχομένως το ματς να κρύβει κάποιες “παγίδες”, αλλά αν οι παίκτες του ακολουθήσουν το πλάνο δεν πρόκειτα”ι να επηρεαστούν από τις απουσίες και θα μπορέσουν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι λόγω απολύμανσης στα γραφεία του ΠΕΑΚΙ, η συνέντευξη έγινε σε εξωτερικό χώρο αυτήν τη φορά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα:

Για το πώς αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα το ματς με την Κασσιόπη, που θεωρητικά είναι από τους ευκολότερους αντιπάλους στην κατηγορία: «Με σοβαρότητα, με τακτικά πλάνο, όπως πάντα. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Βέβαια στη διάρκειά του μπορεί να γίνει εύκολο, αλλά απαιτείται να παίζεις σοβαρά και με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση».

Για το αν μπορεί να περάσει στους παίκτες μια τέτοια νοοτροπία ότι το ματς είναι εύκολο: «Δεν υπάρχει κανένα ματς εύκολο. Πρέπει να έχεις σοβαρότητα, ρυθμό, συγκέντρωση στο πλάνο και αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε, όπως το κάνουμε μέχρι τώρα. Πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι για να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε».

Για τις απώλειες λόγω καρτών και τον τραυματισμό του Κάστρο και πόσο θα επηρεάσουν τη συνοχή της ομάδας: «Κάθε παίκτης έχει εμπεδώσει το τακτικό πλάνο πάνω στη θέση του. Σίγουρα σε μερικούς λείπει ο ρυθμός, γιατί έχουν παίξει λιγότερο στα τελευταία ματς ή έρχονται από τραυματισμό. Θα κοιτάξουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να έχουμε αλλαγές στις θέσεις που υπάρχουν κάρτες. Η συνοχή σίγουρα δεν θα είναι ακριβώς η ίδια, πάντα επηρεάζονται η συνοχή και ο ρυθμός όταν υπάρχουν αλλαγές, αλλά όλοι έχουν εμπεδώσει το πλάνο, ξέρουν τις κινήσεις και τι πρέπει να κάνουν και δεν πιστεύω να υπάρχει μεγάλη διάφορα».

Για το αν έχει εντοπίσει κάποια συγκεκριμένη αδυναμία της Κασσιόπης: «Το μόνο ματς που ήταν τηλεοπτικό τον τελευταίο καιρό ήταν με τα Χανιά. Από τότε μεσολάβησε και αλλαγή προπονητή. Στο παιχνίδι αυτό κοιτάμε κατά κύριο λόγο να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει, να είμαστε προετοιμασμένοι στο δικό μας πλάνο, να είμαστε σοβαροί και αυτό προέχει».

Για το νικηφόρο ματς με τη Δόξα Δράμας: «Δεν θεωρώ ότι είναι μια μικρή ομάδα, είναι ιστορική ομάδα, με δύσκολη έδρα, δυσκολεύτηκαν πολλές ομάδες με τη Δόξα. Είχαμε ένα καλό α’ ημίχρονο με τη Δόξα, απλά δεν βάλαμε ένα δεύτερο γκολ να είμαστε πιο ήρεμοι. Σίγουρα έπαιξε κι ένα ρόλο το ότι παίξαμε Δευτέρα-Παρασκευή και το μάθαμε τελευταία στιγμή κι έτσι δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα μικρό ροτέισον πιο πριν για να είμαστε και στα δύο ματς αυτοί που πρέπει. Πιστεύω ότι και μετά την ισοφάριση, όμως, και παρά την κούραση από τα ταξίδια, η ομάδα έδειξε ότι είναι πολύ καλά προπονημένη σωματικά και ψυχικά και πίστεψε στο τέλος τη νίκη, πάτησε γκάζι και την πήρε. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία, αλλά θα κάνουμε τεράστιο λάθος αν πιστέψουμε ότι όλες οι άλλες ομάδες είναι μικρότερης δυναμικής. Σε κάθε παιχνίδι οι ομάδες μάς αντιμετωπίζουν ως πρωτοπόρους και τα δίνουν όλα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο πλάνο, να πιστέψουμε στο πλάνο, να το ακολουθήσουμε και να βγάλει ο κάθε παίκτης τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι η ομάδα υποχρεώθηκε να προπονηθεί και σε πλαστικό γήπεδο αυτήν την εβδομάδα: «Τα γνωρίζετε τα πράγματα πως έχουν. Κάναμε μία προπόνηση σε πλαστικό γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε μία προπόνηση. Πρέπει ειδικά σήμερα να προσέξουμε λίγο με τις εντάσεις, να τις ρίξουμε λίγο. Όσο γίνεται θέλουμε να αποφεύγουμε το πλαστικό, αλλά δεν γίνεται πάντα. Όσο και να λέμε για τα γήπεδα είναι αυτά που είναι και δεν βλέπω κάποια τεράστια εξέλιξη στο θέμα».