Η ζωή όλων αλλάζει και αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς καθημερινά, καθώς όσο παρατηρείται απειθαρχία στα μέτρα που ανακοινώνονται και αναζητούνται … εναλλακτικοί τρόποι για να μη μείνουμε σπίτι ή επιλέγουμε μέρη που βρίσκεται κόσμος και δημιουργείται συγχρωτισμός, τόσο πιο σκληρές αποφάσεις αναγκάζεται να λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και όλα τα συναρμόδια υπουργεία για να τηρούνται τα αυτονόητα σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις, ώστε να μην έχουμε μεγάλη διασπορά του COVID-19.

Εκτός όμως από τους πολίτες, αλλάζει και η ζωή χιλιάδων επαγγελματιών αθλητών τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, βεβαίως, που δεν ξέρουν πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό και πως ακριβώς θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση της αγωνιστικής περιόδου ως το τέλος Ιουνίου, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα μπορέσουμε να έχουμε επιστροφές στα γήπεδα και τα παρκέ τον Μάιο, ώστε να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργήσει η παρούσα κατάσταση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αποτελεί εξαίρεση στην αναστολή των προπονήσεων που έχει αποφασιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν σε μια σχετικά καλή φόρμα οι ποδοσφαιριστές, λαμβάνουν συνεχώς οδηγίες από το τεχνικό τιμ και ιδιαίτερα τον γυμναστή της ομάδας, Γιάννη Ντουρουντό. Οι παίκτες ακολουθούν ατομικά προγράμματα συντήρησης σπίτι τους ή όπου αλλού μπορούν όπου δεν υπάρχει κόσμος, με στόχο τη σωματική διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Όλες οι οδηγίες που λαμβάνουν, τονίζουν πρωτίστως την αναγκαιότητα πειθαρχίας σε όλες τις κρατικές οδηγίες και νομοθετικές ρυθμίσεις, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τη δική τους προσωπική και οικογενειακή υγεία και ασφάλεια.

Πέραν αυτών, και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στηρίζει με συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει τις καμπάνιες του #Μένουμε Σπίτι και ζητεί από τους φίλους της να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δική τους προστασία, αλλά και την προστασία των γύρω τους.