Μία βραδιά αναμνήσεων και αποκαλύψεων στην εκπομπή «Νυχτερινή Έφοδος» του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM, με τον παλαίμαχο άσο του ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκο Λιάκο, που έγραψε πολυετή ιστορία στην «κυανόλευκη» ομάδα. Ο Λιάκος αγωνίστηκε για μία συνεχή δεκαετία από το 1974 ως το 1984 στον ΠΑΣ. Τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και μάλιστα κατέκτησε μαζί του το πρωτάθλημα του 1985. Μετά από κάποια σύντομα περάσματα από Τρίκαλα και Κέρκυρα το 1988 επέστρεψε στον ΠΑΣ όπου έκλεισε την καριέρα του.

Ο Λιάκος αποκάλυψε στους Καρύτσα και Κασιούμη το πως ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα, όντας ακόμα μαθητής Λυκείου Αρρένων στα Ιωάννινα, αλλά αγωνιζόμενος ακόμα στον Θεσπρωτό.

Αποκάλυψε επίσης ότι όταν έκλεισε 8ετία στον ΠΑΣ και είχε δικαίωμα να πάρει μεταγραφή, του έγινε πρόταση από την ΑΕΚ, αλλά την ίδια ακριβώς οικονομική πρόταση του κατέθεσε και η τότε διοίκηση Γουργούλη. Μάλιστα δικηγόρος του Νίκου Λιάκου ήταν τότε ο Αλέξης Κούγιας, στον οποίο έδωσε εντολή να προχωρήσει τη συμφωνία με τον ΠΑΣ, λόγω και του συναισθηματικού δεσίματος με την ομάδα.

Ακόμα αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Μοντέζ και τον Τσιριμώκο, ο οποίος ουσιαστικά καθιερώθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν τραυματίστηκε ο Λιάκος εκείνη τη χρονιά.

Χαρακτήρισε καλύτερο Έλληνα προπονητή στη διάρκεια της καριέρας του τον Αντώνη Γεωργιάδη που έκανε εξαιρετική ανάλυση αντιπάλων, ενώ ο Γιάτσεκ Γκμοχ ήταν ο προπονητής που τους έμαθε το πρέσινγκ.

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ είπε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε 8,5 εκ. δραχμές τότε από τον ΠΑΟΚ και ότι του φέρθηκε πολύ καλά ο Γκλίναβος, γι’ αυτό και επέστρεψε το 1988 στην ομάδα.

Δεν δίστασε ακόμα να μιλήσει για το μπαράζ της Λάρισας με τον Πανιώνιο που οδήγησε στον υποβιβασμό τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πολλά έχουν ακουστεί , αλλά ο Νίκος Λιάκος τόνισε ότι δεν έγινε τίποτα και ότι ήταν άδικες οι κατηγορίες προς τους παίκτες.

Όσο για τις σχέσεις που διατήρησε με τις διοικήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, τις χαρακτήρισε ανύπαρκτες, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.

Ακούστε το ηχητικό της εκπομπής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ