Στα Γιάννινα ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δίνονται βρίσκονται οι 5 ξένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα Σάντι Κρίζμαν, Ζαν Μπαπτίστ Λέο, Βλάντισλαβ Νάουμετς, Λάσα Σεργκελασβίλι και Φάμπρι Κάστρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποχωρήσει από την πόλη και με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, είναι αρκετά δύσκολο να το πράξουν, αφού οι περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό έχουν διακοπεί.

Η κατάσταση με τις προπονήσεις παραμένει ως είχε. Οι παίκτες έχουν πάρει πρόγραμμα και στέλνουν τα δεδομένα που συλλέγουν στο sportwatch στον κ. Ντουρουντό για έλεγχο. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στις προπονήσεις στις 28 Μαρτίου, αφού θεωρητικά η απαγόρευση που ισχύει για τους συλλόγους και τα σωματεία είναι ως τις 27 του μηνός.

Τέλος, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με συνεχείς αναρτήσεις της στα social media προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να μείνει σπίτι και να μην κυκλοφορεί άσκοπα, προστατεύοντας έτσι την υγεία του, αλλά και των γύρω του. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες, που ενημερώνονται για όλες τις οδηγίες που εκδίδει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι.