image description

Οι συνεντεύξεις που έδωσαν το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, αν μη τι άλλο έδειξαν ότι μία γενική κατεύθυνση έχει χαραχτεί στο μυαλό τους και στην κοινή τους συνεργασία για το μέλλον, ενώ τα πλάνα θα μπορέσουν να εξειδικευτούν όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων και αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα.

Το σενάριο να σταματήσουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η UEFA έχει δώσει τα περιθώρια στις ομοσπονδίες να τελειώσουν τις σεζόν ακόμα κι αν απαιτηθεί να φτάσουμε τέλη Ιουλίου. Το πολύ-πολύ να γίνουν σ’ έναν γύρο τα πλέι-οφ, αν και η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι πολύ αργή, οπότε με μέτρα ασφαλείας και κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, μπορεί να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου και να ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται από την προκήρυξη.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός από την παρακολούθηση των εξελίξεων για την επιστροφή στις προπονήσεις σε πρώτη φάση, και των αγώνων σε δεύτερη, προσπαθούν να βάλουν σε μια προτεραιότητα και δύο άλλα θέματα. Για το πρώτο απ’ αυτά ο  κ. Χριστοβασίλης  παραδέχτηκε στη συνέντευξή του στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν βελτιωτικές εργασίες στα γήπεδα προπόνησης στο ΠΕΑΚΙ, γιατί το θέμα αυτό δεν μπορεί να παραπεμφθεί άλλο στο μέλλον. Το δεύτερο αφορά στο ρόστερ. Ο κ. Γιαννίκης εκτιμά ότι δεν χρειάζονται πάρα πολλές μεταγραφές. Ούτως ή άλλως η ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό φέτος διατήρησε στον κορμό της πολλούς παίκτες με εμπειρία στη Super League 1, οπότε μπορεί να βασιστεί πάλι πάνω τους και ο κ. Χριστοβασίλης τόνισε κι αυτός ότι θα γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει, με στόχο η ομάδα να κοιτάξει όσο το δυνατόν πιο ψηλά, γιατί όχι και στην 6άδα της Super League 1, αλλά σίγουρα θα υπάρξει εμπιστοσύνη και στο υπάρχον έμψυχο υλικό.

Λογικό είναι να μην υπάρχει ακόμα ονοματολογία στα μεταγραφικά, ούτε στις ανανεώσεις συμβολαίων, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Αλλά όταν έρθει η ώρα θα γίνουν σίγουρα κινήσεις με γνώμονα να ισχυροποιηθεί η ομάδα σε θέσεις που «πονάει».

Στο μεταξύ, σ’ ένα άλλο επίκεντρο εξελίξεων, το Πάσχα δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε απαντήσεις από πλευράς ΕΠΟ και Super League για το αν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης κατηγοριών, αλλά μετά το Πάσχα η συζήτηση αυτή θα ενταθεί.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Υφ. Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ετοιμάζει νομοθετική πράξη που θα λύσει τα χέρια των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, αλλά και των λιγκών, να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση προκηρύξεων κρίνουν αναγκαία, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξουσιοδότησε τον διευθυντή του τμήματος αδειοδοτήσεων, Γιώργο Δημητρίου, να διαπραγματευθεί με την UEFA την εξάλειψη των σκληρών όρων των αδειών για πλάνο βιωσιμότητας και -6 βαθμούς. Το ανοιχτό «παράθυρο» για την τροποποίηση προκηρύξεων σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα και για αναδιάρθρωση κατηγοριών, με ΕΡΤ και NOVA να καλούνται να δουν αν «αντέχουν» ξανά 16 ομάδες.