Η ατομική άθληση έχει επιτραπεί από τις 4 Μαΐου, αλλά ακόμα δεν έχουν δοθεί προς χρήση τα Εθνικά Στάδια για όλους, με εξαίρεση κάποιους αθλητές που ανήκουν σε προολυμπιακές ομάδες και προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, μίλησε στην εκπομπή του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 «Πέρα από τα Όρια» και αναφέρθηκε στο πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις για το κοινό, πως θα γίνει αυτό, αλλά και τις πολλές εκπλήξεις που θα συναντήσουν οι αθλούμενοι όταν επιστρέψουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού και της Λιμνοπούλας.

Μεταξύ των άλλων είπε στους Δημήτρη Καννή και Βασίλη Αναγνωστόπουλο:

Για το πότε μπορεί να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις: «Για τα ομαδικά αθλήματα σε στεγασμένους χώρους η καλύτερη πρόβλεψη είναι για Ιούλιο και βάλε…

Ατομικές προπονήσεις ή σε γκρουπ χωρίς μπάλες πιθανόν θα έχουμε μετά τις 15 Μαΐου αν δεν έχουμε εξάρσεις με την ίωση. Περιμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. Το πλάνο θα βγαίνει από τον με στόχο να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Σε πρώτη φάση δεν θα μπορούν να μπουν παιδιά να παίξουν μπάσκετ. Οι χώροι θα ανοίγουν με προσοχή για να μη μας ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο και έχουμε πισωγυρίσματα που θα είναι επώδυνα. Αν ακολουθηθούν οι κανόνες που σχεδιάζουμε δεν θα έχουμε προβλήματα. Θα γίνεται μόνο τρέξιμο σε πρώτη φάση απ’ όλους τους αθλητές όποιο άθλημα κι αν κάνουν».

Για τις εγκαταστάσεις και τις εργασίες που έγιναν το τελευταίο δίμηνο: «Γίνεται πολλή δουλειά, τώρα γίνεται τοποθέτηση λαμπτήρων led στο Πανηπειρωτικό περιμετρικά στη χωμάτινη διαδρομή και μέχρι την Παρασκευή θα έχει αλλάξει όλος ο φωτισμός. Στόχος μας είναι να μένουν ανοιχτά τα φώτα ως τις 12 ίσως και ως τη 1 το βράδυ για να μπορεί ο κόσμος να απολαύσει πάλι την άθλησή του.  Και στην ασφάλτινη διαδρομή θα αλλαχθεί ο φωτισμός. Δεν υπάρχουν πολλές φωτισμένες διαδρομές στην πόλη για να αθληθεί κανείς ανέμελα τη νύχτα και ερχόμαστε να καλύψουμε αυτό το κενό».

Για τις εργασίες στο κλειστό της Λιμνοπούλας: «Έχουμε κάποιες εξελίξεις στον χώρο αυτό, όπου γίνεται μια μεγάλη ανακαίνιση και εξυγίανση του χώρου, θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις και ο κόσμος θα δει πολλές αλλαγές».

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή της Τετάρτης (6/5)

Φωτογραφίες από το δοκιμαστικό άναμμα των φώτων led