Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο ΠΑΣ Γιάννινα προετοιμάζεται και θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα, γι’ αυτό και ήδη όρισε υγειονομικό υπεύθυνο τον γιατρό κ. Σταύρο Ριστάνη.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της Super League 2 την περασμένη Δευτέρα, εκτός του ΠΑΣ, επιθυμία για επιστροφή στις προπονήσεις εξέφρασαν και άλλες 9 ΠΑΕ, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να καταψηφίζει και τον Πλατανιά να μη δίνει καν το «παρών». Όπως όμως είχε δηλώσει και ο κ. Μονεμβασιώτης, πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, μόλις οι ομάδες πληροφορηθούν το κόστος των τεστ για COVID -19 και όλων των σχετικών διαδικασιών για να τελειώσουν το πρωτάθλημα, θα αντιληφθούν ότι δεν θα έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να το αναλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του super-fm.gr όντως το κόστος για τις ομάδες θα είναι αρκετά “τσουχτερό”, αφού θα απαιτηθεί να κάνουν τεστ άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, γύρω στα 40-45 άτομα, ανάλογα το ρόστερ και το υπαλληλικό προσωπικό κάθε ομάδας. Τα τεστ αυτά θα επαναληφθούν άλλη μία φορά μετά από 2 εβδομάδες προετοιμασίας περίπου και από εκεί και πέρα αναμένονται αποφάσεις για το αν θα γίνονται τεστ δειγματοληπτικά (και πόσοι θα είναι αρκετοί ως δείγμα;) ή σε όλους πριν από κάθε αγώνα, ήτοι στη Super League 2 θα έπρεπε να γίνουν τουλάχιστον 14 φορές τα τεστ!

Όσο για το κόστος τους, στη Super League 2 εκτιμούν ότι αν όλες οι ομάδες κάνουν τα τεστ στο ίδιο ιατρικό κέντρο, θα μπορούσαν να πάρουν πολύ καλύτερες τιμές της τάξεως των 70-80 ευρώ ανά τεστ.  Το ζητούμενο, όμως, παραμένει,  ποιός θα αναλάβει αυτά τα κόστη όταν τα οικονομικά των ΠΑΕ στις μικρές κατηγορίες έχουν πιάσει τελείως πάτο, όπως παραδέχτηκε ο κ. Λεουτσάκος σε χθεσινές του δηλώσεις;

Εν τω μεταξύ, στη Super League 1 οι γιατροί των ομάδων είχαν μια πρώτη τηλεδιάσκεψη με την υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ για να συζητήσουν και διάφορα άλλα ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινή πρακτική και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν κι άλλα θέματα που θα δημιουργήσουν κι ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο στις ΠΑΕ των μικρότερων κατηγοριών για το αν μπορούν να αντεπεξέλθουν.