Στη βάση τους επιστρέφουν αυτές τις μέρες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και αναφερόμαστε κυρίως σε όσους είχαν φύγει γι’ άλλες πόλεις της Ελλάδας, αφού οι ξένοι ούτως ή άλλως δεν είχαν βγει εκτός χώρας και παρέμειναν σε καραντίνα στα Ιωάννινα το διάστημα που δεν επιτρέπονταν οι μετακινήσεις.

Η ΠΑΕ έχει προαναγγείλει την επανέναρξη των προπονήσεων και έχει ορίσει υγειονομικό υπεύθυνο τον γιατρό κ. Σταύρο Ριστάνη, κάτι που συνιστά το ξεκίνημα της αντίστροφης μέτρησης των όσων πρέπει να γίνουν με… ευλαβική προσοχή. Και να σημειωθεί εδώ, ότι τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό δεν είναι πρώτα σε σειρά όσων πρέπει να γίνουν, αλλά προηγείται το ερωτηματολόγιο με το ιατρικό ιστορικό που πρέπει να πάρει ο κ. Ριστάνης από το κάθε άτομο που θα υποβληθεί στο τεστ την Τρίτη, όπως ακριβώς προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ.

Παράλληλα ενημερώνονται όλοι ότι στη διάρκεια των προπονήσεων σε γκρουπ θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 2 μέτρων, απαγορεύονται οι χειραψίες και οι εναγκαλισμοί, θα πρέπει να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους αθλητικά ρούχα και υποδήματα, το δικό τους μπουκάλι με νερό, θα πρέπει να προσέρχονται με τα δικά τους ΙΧ στο προπονητικό κέντρο, δεν θα χρησιμοποιούν καθόλου τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, ενώ τα ρούχα προπόνησης θα πρέπει να τοποθετούνται αμέσως μετά σε ειδικό σακουλάκι για να απολυμανθούν από την ομάδα. Τέλος, αν υπάρξει επαφή με άλλο άτομο, τότε θα πρέπει να γίνει σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικό και του προσώπου με άφθονο νερό.

Υπάρχει, βέβαια, και μια εύλογη απορία για το αν θα γίνουν εργομετρικά, αφού μετά από τόσο μεγάλη περίοδο είναι πιθανό κάθε παίκτης να είναι σε διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας. Λόγω του ότι απαιτείται, όμως, αιμοληψία σε διάφορες φάσεις του εργομετρικού, απαγορεύεται στην παρούσα φάση να γίνουν αναλυτικές εξετάσεις. Παρ’ όλα αυτά η δουλειά του κ. Ντουρουντού τις πρώτες μέρες θα είναι στοχευμένη, αφού ήδη είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία της καθημερινής ατομικής προπόνησης του καθενός από τα ειδικά ρολόγια που χρησιμοποιούσαν και συνδυαστικά  θα γίνουν και ασκήσεις σε ανοιχτό χώρο που μπορούν να διαπιστωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό η κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή.

Όλα καλά ως εδώ, αλλά λείπει από το παζλ το σημαντικότερο κομμάτι, που δεν είναι άλλο από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το αν έχουν νόημα όλα τα παραπάνω που θα κάνει η ομάδα της Ηπείρου. Εδώ απάντηση δεν υπάρχει ακόμα, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει ξεκάθαρα προς όλους να μη διανοηθούν να σκεφτούν παύλα στη σεζόν… Ομάδα που ξεχώρισε στο πρωτάθλημα υπάρχει, ομάδα που θέλει να παίξει υπάρχει, το αν άλλες ομάδες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κατέβουν ή δεν βρίσκουν το νόημα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, είναι δική τους επιλογή, που όμως δεν μπορεί να επηρεάσει την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 1.

Την Δευτέρα πιθανόν να έχουμε τη νέα τηλεδιάσκεψη της Super League 2 και εκεί ίσως ξεκαθαρίσει και η στάση των άλλων ομάδων. Ήδη ο Απόλλων Σμύρνης δήλωσε αδυναμία συνέχισης για πολλούς λόγους, ακόμα και άρνησης ανάληψης των ευθυνών που απορρέουν από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.