image description

Για την επανέναρξη των προπονήσεων και τη Σούπερ Λίγκα-2, αναφέρθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Παμλίδης, μιλώντας στον «Realfm 97,8» και στην εκπομπή Real Sports με τον Παύλο Παπαδημητρίου.

Η ομάδα των Ιωαννίνων που προηγείται στην κατάταξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα-2, όταν αυτό σταμάτησε λόγω της πανδημίας, είναι η πρώτη ομάδα της κατηγορίας που ανακοίνωσε ότι οι ποδοσφαιριστές της θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. «Θέλουμε να αγωνιστούμε, αλλά αυτό το βλέπω δύσκολο σε ό,τι αφορά την Σούπερ Λίγκα-2» είπε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παμλίδη:

Σχετικά με την περίοδο της καραντίνας: «Η αλήθεια είναι ότι εμείς είχαμε εξ’ αρχής ειδοποίηση από την ομάδα και σταματήσαμε τις προπονήσεις. Εγώ προσωπικά είχα πάει στο σπίτι μου στην Κατερίνη, γιατί μου έτυχε κάτι οικογενειακό, αλλά απ’ όσο γνωρίζω πολλοί συμπαίκτες μου έμειναν στα Γιάννινα όπως και τα παιδιά που ήταν εκτός Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι τελικά εγώ πέρασα οικογενειακές στιγμές και ήταν διαφορετικό. Δεν τα εκτιμούμε κάποια πράγματα συνήθως, πρέπει να τύχουν κάτι τέτοιες στιγμές και το κατάλαβα αυτή την περίοδο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Για το πώς πέρασαν την περίοδο της καραντίνας και της διακοπής των προπονήσεων οι συμπαίκτες του στα Γιάννινα: «Μας είχαν δώσει ένα πρόγραμμα για όλη την περίοδο και απ’ όσο ξέρω το τηρούσαμε όλοι περιμένοντας να δούμε και τις εξελίξεις. Μερικοί συμπαίκτες μου έχουν τις οικογένειες τους εδώ στα Γιάννινα, κάποιοι άλλοι ήταν μόνοι τους, αλλά τουλάχιστον έχει τελειώσει όλο αυτό με τον καλύτερο τρόπο για όλους μας».

Για το αν είναι έτοιμοι να μπουν σε ρυθμό προπόνησης μέσα στην εβδομάδα: «Ναι έτσι είναι. Έχουμε κάνει κάποιες εξετάσεις και περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρχουν στο συμβούλιο της Super League 2 και την Τρίτη θα περάσουμε πάλι από τα τεστ ώστε την Πέμπτη να επανέλθουμε στις προπονήσεις».

Για την  εβδομάδα επιστροφής στις προπονήσεις: «Προχθές κάναμε κάποιες εξετάσεις και περιμένουμε να δούμε κάποιες εξελίξεις με τη Super League 2 και την Τρίτη θα περάσουμε πάλι από τα τεστ, ώστε την Πέμπτη να επανέλθουμε στις προπονήσεις».

Για την αδημονία επιστροφής στις προπονήσεις: «Να δούμε τι θα γίνει. Περιμένουμε τις εξελίξεις γιατί μερικές ομάδες θέλουν και μερικές όχι».

Για την εικόνα που έχουν οι ποδοσφαιριστές ως προς το αν πρόκειται να δούμε Super League 2 προσεχώς: «Οι απόψεις διίστανται. Κανείς δεν ξέρει να πει σίγουρα τι θα γίνει. Απ’ ό,τι ακούγεται και σε άλλες ομάδες στις οποίες έχω πολλούς φίλους δεν θα ξεκινήσουν καν προπονήσεις, οπότε όλα είναι στον αέρα. Εμείς θα ξεκινήσουμε κανονικά τις προπονήσεις, γιατί θα πρέπει να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς. Δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά είναι και ο προγραμματισμός που πρέπει να γίνει για του χρόνου, γιατί διαφορετικά θα είναι μεγάλο το διάστημα αν καθόμαστε από τώρα. Θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα και πρώτη φορά καθόμαστε τόσο πολύ».

Για το ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με βάση τα όσα ακούγονται: «Όντως θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι βέβαια προσωπική μου άποψη, αλλά θεωρώ είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μακάρι να κάνω λάθος, γιατί ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να παίξει; Αλλά το θεωρώ δύσκολο, γιατί δεν είναι μόνο το ποιοι θέλουν να παίξουν και ποιοι όχι, αλλά είναι και το οικονομικό κομμάτι στη μέση. Αυτό το πρόβλημα έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία και εννοείται ότι επηρεάζει και το ποδόσφαιρο. Όταν μιλάμε για τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις παγκοσμίων εννοείται ότι θα έρθει σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο. Προέχει η υγεία μας και μετά είναι όλα τα άλλα. Απλά βλέπουμε σε άλλες χώρες που έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα, οπότε δεν είναι ανέφικτο να ξεκινήσει και εδώ, απλά θα πρέπει να τηρηθούν οι προδιαγραφές που προβλέπονται».

Για το ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα, αν δεν μπορούν όλοι να συνεχίσουν προπονήσεις: «Ακριβώς. Δεν  μπορούν να γίνουν ούτε τα πλέι-οφ ούτε τα πλέι-άουτ, γιατί απομένουν και δύο αγωνιστικές για την κανονική περίοδο».

Για την απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης με την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα: «Μακάρι. Καλώς ή κακώς μετά από τέτοιες στιγμές υπάρχουν ομάδες που θα ευνοηθούν και κάποιες που θα αδικηθούν. Δυστυχώς έτσι είναι. Εμείς δεν θεωρώ ότι θα ευνοηθούμε, αφού ούτως ή άλλως ήμασταν πρώτοι και ούτως ή άλλως θα τον πετυχαίναμε τον στόχο μας. Θα δούμε όμως και αν τυχόν γίνει η αναδιάρθρωση. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η Super League 1 πιστεύω ότι θα μπορούσε να παιχτεί και το δικό μας».

Για το πρωτάθλημα της Super League 1 και τι προβλέπει να δει: «Επειδή ο χρόνος αποχής ήταν αρκετός, ούτε το καλοκαίρι δεν κάθεσαι δύο μήνες, θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Αυτό που θα ευχηθώ σε όλους τους παίκτες είναι να έχουν την υγεία τους και να μην έχουμε τραυματισμούς, γιατί δυστυχώς ήδη υπάρχουν, ο χρόνος αποχής είναι μεγάλος θα πρέπει να κάνουν μια μίνι προετοιμασία και μετά θα παίξουν κατευθείαν δύσκολα παιχνίδια, που δεν είναι και τόσο εύκολο να το κάνεις. Να κάθεσαι τόσον καιρό και μετά να παίζεις παιχνίδια πρωταθλήματος ή σωτηρίας δεν είναι εύκολο. Μακάρι να είναι όλοι καλά γιατί οι τραυματισμοί θα στοιχίσουν».

Για τις άδειες εξέδρες: «Δεν θα έλεγα ότι είναι το χειρότερο, γιατί σίγουρα μπορεί να δούμε και χειρότερα σ’ αυτές τις συνθήκες, αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο. Τα δικά μας τα γήπεδα δεν είχαν πολύ κόσμο, εμάς ήταν λίγο καλύτερα στα εντός, και δυστυχώς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σ’ αυτήν την κατάσταση. Αυτό θα στοιχίσει στις ομάδες στα οικονομικά τους, αλλά για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσαρμοστούμε, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση».