Το μεσημέρι της Τρίτης (19/5) οι ομάδες της Super League 2 καλούνται σε νέα τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσουν αν θα κάνουν χρήση της άδειας που τους δόθηκε από τη ΓΓΑ και την υγειονομική της επιτροπή, να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Οι ημερομηνίες πλέον είναι ασφυκτικές και δεν υπάρχουν περιθώρια να πάνε πιο πίσω οι αποφάσεις, αφού η επιστροφή στις προπονήσεις είναι μια διαδικασία που χρειάζεται 5-6 μέρες προετοιμασίας για να επιστρέψουν όλοι στη βάση τους, να ληφθούν ιατρικά ιστορικά, να γίνουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό και να βγουν τα αποτελέσματα. Αν συνυπολογίσουμε και τα 12 ματς που απομένουν, θα χρειαζόταν η σεζόν να τραβήξει αρκετά μέσα στον Ιούλιο, με ό,τι συνεπάγεται για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια θα λήξουν 30/6 και είτε θα αρνηθούν να παραμείνουν είτε θα κάνουν «αγγαρεία» για να μην διακινδυνεύσουν κάποιον τραυματισμό.

Τα προγνωστικά αυτή τη στιγμή δεν είναι υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν θα επηρεάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες του οποίου θα κάνουν σήμερα τα τεστ κορωνοϊού για να ξεκινήσουν προπονήσεις την Πέμπτη. Το σκεπτικό της «κυανόλευκης» ομάδας είναι ότι πρέπει οι ποδοσφαιριστές να συντηρηθούν σε μια καλή κατάσταση εως ότου κληθούν να επιστρέψουν για κανονική προετοιμασία κάπου στις αρχές Αυγούστου.

Το μεγάλο μειονέκτημα του ΠΑΣ σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Super League 1 θα είναι ότι εκείνος θα έχει παίξει το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι στις 8 Μαρτίου, ενώ οι αντίπαλοί του θα έχουν αγωνιστεί ως τα μέσα Ιουλίου. Και δυστυχώς το αγωνιστικό αυτό κενό ως το τέλος Ιουνίου δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με φιλικά, αφού καμία άλλη ομάδα, πλην εκείνων της Super League 1, δεν θα έχει διαθέσιμο ρόστερ για αγώνες.

Παράλληλα με το προπονητικό σκέλος, στον ΠΑΣ Γιάννινα θα αρχίσει και ο οργανωτικός σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση των λιγκών και της ΕΠΟ για επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία, είναι αδύνατον να μην ανέβει η πρωτοπόρος ομάδα, που μάλιστα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα. Δεν θα αργήσουν, λοιπόν και οι αποφάσεις για το ρόστερ, τις ανανεώσεις συμβολαίων και τα μεταγραφικά.