Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο ΠΕΑΚΙ κατά την επιστροφή της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο για να υποβληθεί στα τεστ κορωνοϊού πριν ξεκινήσει και πάλι προπονήσεις. Η είσοδος επιτρεπόταν μόνο κατόπιν καταγραφής των στοιχείων και οι εισερχόμενοι υποβάλλονταν σε θερμόμετρηση, ενώ προμηθεύονταν γάντια και μάσκες.

Με αυτές, λοιπόν, τις συνθήκες έγινε η πρώτη μετά-καραντίνας συνέντευξη του Αργύρη Γιαννίκη στην είσοδο του πάρκινγκ του Πανηπειρωτικού και μαζί του ήταν επίσης ο γιατρός της ομάδας και υγειονομικός υπεύθυνος, Σταύρος Ριστάνης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.

Ο κ. Γιαννίκης επεσήμανε αρχικά ότι «όταν ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις θα χρειαστούν περίπου 4 εβδομάδες για να επανέλθει το νευρομυϊκό σύστημα των παικτών σε καλή κατάσταση. Είναι τεράστιο ρίσκο, γιατί και στη Μπουντεσλίγκα σε 6 ματς παρουσιάστηκαν 8 μυϊκοί τραυματισμοί κι αυτό συμβαίνει γιατί οι παίκτες των ομάδων μπαίνουν στη δράση χωρίς φιλικά. Όλοι θέλουμε να παίξουμε, αλλά δεν είναι στο χέρι μας τι θα γίνει τελικά. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο, είμαστε 7 βαθμούς μπροστά σε 20 ματς και έχουμε δείξει τι αξίζουμε στο γήπεδο».

Για το αν εξελίσσεται ή επηρεάζεται ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά: «Έχουμε κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο και συνεχίζουν να γίνονται για το μέλλον, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί».

Ο κ. Ριστάνης που πήρε τον λόγο αναφέρθηκε στην προσοχή που πρέπει να δείξουν όλοι, αποφεύγοντας τη χαλαρότητα, γιατί ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και αναφέρθηκε στις ενέργειες της ομάδας, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα: «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί υπάρχει μία χαλάρωση και του κόσμου μετά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινωθεί για τη Σουπερ Λίγκα 1 και αν θα ξεκινήσουν αυτοί θα ξεκινήσουμε κι εμείς τις ομαδικές προπονήσεις. Έχει διαμορφωθεί ένα μέρος στο ΠΕΑΚΙ ως δωμάτιο καραντίνας που θα αποστειρωθεί και απολυμανθεί αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα, ώστε να απομονωθεί εκεί, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Εύχομαι να μην υπάρξει τίποτα, γιατί μετά θα έχουμε μια περίπλοκη κατάσταση με καραντίνα 5 ημερών για όλους».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματισμό του ιατρικού και τεχνικού επιτελείου του ΠΑΣ Γιάννινα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.