Στις 20.00 σήμερα (Τετάρτη) το βράδυ, διενεργείται μία κλήρωση, για την ανάδειξη του πρωταθλητή στον όμιλο γυναικών της ΕΣΠΕΔΕ στον οποίο παίρνει μέρος ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

Η ομάδα του ΠΑΣ που βρισκόταν στην 1η θέση στη διάρκεια του πρωταθλήματος, μέχρι αυτό να διακοπεί, δε θα κερδίσει την αυτονόητη άνοδό στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, που αποτελούσε και τον στόχο της από την αρχή της χρονιάς, αλλά θα χρειαστεί να σταθεί και τυχερή εκτός από ικανή. Σε μία πρωτοφανή απόφαση, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αποφάσισε ώστε ο πρωταθλητής στον όμιλο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να αναδειχθεί μέσα από κλήρωση μεταξύ του ΠΑΣ και της Πρέβεζας. Το περίεργο και άκρως εξοργιστικό είναι ότι οι δύο ομάδες δεν ισοβαθμούν καν στη βαθμολογία, αλλά ο ΠΑΣ βρίσκεται στην 1η θέση, με διαφορά ενός βαθμού από την δεύτερη Πρέβεζα, ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια που είναι 1-1 νίκες, υπερέχει στην ισοβαθμία των σετ.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας του τμήματος Γ. Μάστακας σε δηλώσεις του στο ITV έκανε λόγο για μία απόφαση που αφενός δεν βασίζεται σε κανένα λογικό επιχείρημα και αφετέρου αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Όπως σημείωσε, ο ΠΑΣ πρότεινε να διεξαχθεί και αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων, ακόμη και στην έδρα της Πρέβεζας, χωρίς αυτό να γίνει αποδεκτό.

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, ο ΠΑΣ θα περιμένει και θα εύχεται σε λίγες ώρες από τώρα, να σταθεί τυχερός για να δει τους κόπους των αθλητριών και των προπονητών, να ανταμείβονται όπως θα γινόταν σε κανονικές συνθήκες με την ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Πηγή: epirusonline.gr