Πεπεισμένος πως το πρωτάθλημα της SL2 θα ολοκληρωθεί έδειξε ο Αντώνης Ροκάκης. Ο ισχυρός άνδρας των Χανίων παραχώρησε συνέντευξη στο Metropolis κι εκεί ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι προς τιμήν του ΠΑΣ Γιάννινα που θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά:
Για το διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης (3/6): «Δεν τίθεται θέμα να μην ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Την Τετάρτη πάμε για να ορίσουμε τις αγωνιστικές. Οι περισσότεροι θέλουμε να συνεχιστεί κανονικά το Πρωτάθλημα και η κατηγορία να επανέλθει κανονικά. Από τη στιγμή που έγινε η άρση του lockdown, οφείλουμε να συνεχίσουμε το συμβόλαιο-προκήρυξη που έχουμε υπογράψει για να ολοκληρώσουμε το Πρωτάθλημα. Να μην κοιτά ο καθένας ότι τον συμφέρει. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα που είναι πρώτος, θα μπορούσε να πει “δεν θέλω να παίξω”, όμως προς τιμήν του θέλει να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Είναι λάθος η άποψη του Απόλλωνα Σμύρνης. Το Πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στα γήπεδα και στη συνέχεια ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβει η κάθε ομάδα, να συνεχίσει την πορεία της».
Για το ότι υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις: «Καταλαβαίνω ότι κάποιες ομάδες έχουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες. Πέραν αυτού, όμως, κάποιοι συνάδελφοι προφανώς μπερδεύτηκαν με τη διαδικασία. Έγινε μια διακοπή του Πρωταθλήματος, όπως σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Κάποια στιγμή επήλθε η άρση της διακοπής και οφείλουμε να συνεχίσουμε. Αυτή είναι, άλλωστε, και η οδηγία της UEFA, να εξαντληθούν τα περιθώρια για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Δε σημαίνει, φερ’ ειπείν, ότι επειδή έπεσαν ήδη Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου, οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους να μη θέλουν να ολοκληρώσουν το Πρωτάθλημα. Για να έχουμε μια σωστή αντιμετώπιση από την Πολιτεία και τους χορηγούς και για να ανέβει το πρεστίζ πρέπει να προχωρήσουμε τις διαδικασίες όπως ακριβώς κάνει και η Super League 1.
Υπάρχουν ομάδες που κουβαλούν προβλήματα, άλλες ομάδες απέκτησαν επιπρόσθετα προβλήματα από τη σεζόν φέτος και δεν μπορούν να συνεχίσουν. Άλλες ομάδες μπορούν και θα έπρεπε να είναι σε θέση να συνεχίσουν. Κανείς δεν μας είπε διώξτε τους παίκτες, μην τους κρατάτε, δεν θα παιχθεί άλλο ποδόσφαιρο, τελειώσαμε για φέτος. Άλλωστε η Πολιτεία αυτό το διάστημα, ούσες οι ΠΑΕ σε αναστολή, πληρώνει τους ποδοσφαιριστές-εργαζόμενους».
Για την επαφή με Αυγενάκη: «Υπήρξε μια τηλεδιάσκεψη, μας εξέφρασε τη θέση του και μας εξήγησε πως με την τροπολογία μας δίνει τη δυνατότητα με την πλειοψηφία των ¾ να μπούμε σε μια διαδικασία να ψηφίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είχαμε μια καλή συζήτηση».
Για τo πλάνο αναδιάρθρωσης που συζητείται: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του, όμως αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ολοκληρώσουμε το Πρωτάθλημα. Αν και εφόσον δεν καταστεί δυνατό αυτό, τότε να μπούμε σε διαδικασία προτάσεων και αναδιάρθρωσης».