Το ποια θα είναι η εξέλιξη της φετινής σεζόν αποφασίζεται σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 από τα μέλη του Δ.Σ. της Super League 2. Οι αποφάσεις δεν παίρνουν πλέον άλλη αναβολή, αφού είμαστε ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος για να διεξαχθούν οι 12 υπολειπόμενες αγωνιστικές, οπότε οι σημερινές αποφάσεις έχουν να κάνουν με το αν θα διεξαχθούν τελικά κάποιοι αγώνες, πόσοι και σε ποιες ημερομηνίες.

Στο ήδη πολύ πιεσμένο πρόγραμμα ήρθε να προστεθεί και η ΚΥΑ για υποχρεωτική προετοιμασία των ομάδων για 4 εβδομάδες πριν ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες, κάτι που δεν διευκρινίζεται από πότε αρχίζει να μετράει ως χρόνος. Στη Super League 1 είχαν επιτραπεί οι προπονήσεις σε γκρουπ από τις 5 Μαΐου, οπότε οι 4 εβδομάδες συμπληρώθηκαν και ξεκινάει το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όμως στη Super League 2 οι προπονήσεις σε γκρουπ επιτράπηκαν στις 12 Μαΐου, αλλά μόλις στις 21 Μαΐου ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η πρώτη ομάδα που προπονήθηκε σε γκρουπ. Αντιθέτως άλλες ομάδες ακόμα και σήμερα που επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις, δεν φαίνονται διατεθειμένες να επιστρέψουν στα γήπεδα και ζητούν οριστική διακοπή της σεζόν και αναδιάρθρωση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα που είναι από τις ομάδες που θα ήθελαν να παιχτούν έστω οι δύο αγωνιστικές της κανονικής περιόδου για να ανακηρυχθεί και τυπικά πρωταθλητής και να μην υπάρξει το παραμικρό νομικό «παράθυρο» προσφυγής του Πανιωνίου σε περίπτωση που δεν γίνει αναδιάρθρωση, δεν φαίνεται να βρίσκει πολλούς πρόθυμους να τον ακολουθήσουν.

Γενικώς διαμορφώνονται πολλές διαφορετικές τάσεις, καθώς υπάρχουν ΠΑΕ που βλέπουν ως ευκαιρία τα πλέι οφ για να μπορέσουν να διεκδικήσουν έστω τη 2η θέση (Λεβαδειακός και Χανιά), αλλά και να πάρουν τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου από την ΕΡΤ (Καραϊσκάκης), άλλοι ενδιαφέρονται μόνο τι θα γίνει με τις μειώσεις συμβολαίων και το πώς θα πιεστεί η ΕΡΤ να δώσει τις δύο τελευταίες δόσεις, έστω και χωρίς αγώνες (τους ουραγούς μόνο αυτό τους «καιει») και άλλοι ασχολούνται μόνο με την αναδιάρθρωση (Απόλλων Σμύρνης).

Το αν θα καταφέρουν όλοι οι παράγοντες να βρουν τελικά μία κοινή συνισταμένη σ’ αυτό το απίστευτο χάος θα είναι τεράστια επιτυχία, αλλά από την άλλη μεριά δεν γίνεται σήμερα να φύγουν από τα γραφεία της Ένωσης χωρίς οριστικές απαντήσεις για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που θυμίζουμε είναι η εξής:

Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και
ώρα 14:00 στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β
Εθνικής Κατηγορίας (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο με τα εξής θέματα:

 1. Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ
  2. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2
  3. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος SL 2
  4. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της FL για τροποποίηση της προκήρυξης
  του πρωταθλήματος της Football League
  5. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική 
  εισήγηση ΠΑΕ Football League)
  6. Διάφορα θέματα