image description

Σε σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς οι ημερομηνίες που είναι διαθέσιμες και η λήξη της σεζόν για 2 Αυγούστου που όρισε η ΕΠΟ, αυτομάτως βάζουν τέλος στο σενάριο 14 αγώνων, δύο της κανονικής περιόδου, δέκα των πλέι-οφ και δύο των μπαράζ ανόδου, αφού θα έπρεπε να παίζονται ως και τρεις αγώνες την εβδομάδα! Τις ημερομηνίες ήρθε να πιέσει ακόμα περισσότερο η απόφαση της ΓΓΑ για υποχρεωτικές προπονήσεις 4 εβδομάδων, που ωστόσο είναι μία απόλυτα σωστή απόφαση για να αποφευχθούν τραυματισμοί παικτών. Κι επειδή ακούγονται κάποια σενάρια για αλλαγή και μείωση των υποχρεωτικών εβδομάδων προπόνησης σε τρεις αντί για τέσσερις, καλό θα είναι τέτοιες σκέψεις να μείνουν ως σκέψεις γιατί οι θλάσεις καραδοκούν.

Τη στιγμή, πάντως, που μιλάμε για επανέναρξη, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σεζόν, ο Απόλλων Σμύρνης, ουσιαστικά αρνείται να ξαναμπεί σε διαδικασία πρωταθλήματος «ποντάροντας» σε αναδιάρθρωση. Άλλωστε ο κ. Μονεμβασιώτης δεν έχει απολύτως κανένα έσοδο τη φετινή σεζόν για να προσδοκά κάτι από τις δύο τελευταίες δόσεις της ΕΡΤ, ενώ αγωνιστικά ενδέχεται να χάσει ακόμα και τη 2η θέση η ομάδα του από τη στιγμή που μένει απροπόνητη. Αυτό, όμως, είναι καθαρά πρόβλημα του Απόλλωνα, ο οποίος σε περίπτωση που οι άλλοι πέντε αντίπαλοί του παίξουν μπάλα, εκείνος θα μηδενιστεί σε τουλάχιστον δύο ματς και θα υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα για την ιστορία του.

Στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο από άποψη δουλειάς στις προπονήσεις. Γιαννίκης, Ντουρουντός, Μπαδήμας και Χριστόπουλος δουλεύουν χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα και αριθμό αγώνων που θα παιχτούν και αυτό είναι πρόβλημα. Όχι ότι η ομάδα θα χάσει τη μαχητικότητά της και τον αγωνιστικό της προσανατολισμό, αλλά με τη δουλειά στα… τυφλά δεν επιτρέπεται στον προπονητή να έχει τους παίκτες στο ανάλογο επίπεδο που επιθυμεί.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη στις συναντήσεις με Αυγενάκη και Γραμμένο θα μπουν οι βάσεις για να λυθούν ορισμένες απορίες για το αν οι ομάδες πρέπει να παίξουν τα πλέι-οφ, έστω σ’ ένα γύρο. Θεωρητικά οι ημερομηνίες βγαίνουν, αλλά μόνο αν πιεστούν χρονικά οι αποφάσεις για την επικύρωση της βαθμολογίας, την κλήρωση των πλέι-οφ και τον ορισμό της 1ης αγωνιστικής. Θεωρητικά ο ορισμός της 1ης αγωνιστικής των πλέι-οφ πρέπει να απέχει μία εβδομάδα από την κλήρωση. Από εκεί και πέρα, αν βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού σ’ αυτό το διάστημα το πρωτάθλημα θα τιναχτεί στον «αέρα». Άρα η πιο… σοφή απόφαση αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν οι δύο αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, να κατακυρωθεί η βαθμολογία, να ανέβει ο ΠΑΣ Γιάννινα απευθείας και να υπάρχει η αναμονή του 2ου για τους αγώνες μπαράζ στο τελευταίο 10ημερο του Ιουλίου.