Τρέχει να αναπληρώσει τρεις χαμένους μήνες η Super League 2, αφού η συνεχής μετάθεση των αποφάσεων, όχι πάντα με δική της ευθύνη, την έφερε πλέον προ κάποιων τετελεσμένων.

Το πρώτο από αυτά η υποχρεωτική λήξη της σεζόν στις 2 Αυγούστου, όπου πλέον είναι σαφές ότι δεν αρκούν οι μέρες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη. Έτσι τα πλέι-οφ είναι στον «αέρα» και είναι άγνωστο αν θα γίνουν σ’ έναν γύρο ή καθόλου.

Το δεύτερο είναι η υποχρεωτική διάρκεια των προπονήσεων για 4 εβδομάδες που οδηγούν την έναρξη του πρωταθλήματος στις 29 Ιουνίου. Εδώ όμως υπάρχει ευθύνη των ομάδων που δεν ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους σε γκρουπ από τις 12 Μαΐου όπως προέβλεπε η ΚΥΑ, επικαλούμενες οικονομικά προβλήματα και αδυναμία να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε συνδυασμό και με τις κομμένες δόσεις της ΕΡΤ, οι περισσότερες ΠΑΕ είναι λίγο πριν το οικονομικό «κραχ».

Και τρίτο τετελεσμένο είναι η άνοδος 8 ομάδων από τη Γ’ Εθνική στη Football League, γεγονός που δημιουργεί ένα «ντόμινο» αναδιαρθρώσεων, γι’ αυτό και στη Super League 2 πιέζουν για την άνοδο 4 ομάδων, ήτοι ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης, Λεβαδειακού και Χανίων. Βέβαια εδώ υπεισέρχεται ο παράγων NOVA που ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν δέχεται πρωτάθλημα 18 ομάδων, διότι ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν είναι ούτε ανταγωνιστικό ούτε εμπορικό.

Με όλα τα παραπάνω να οριοθετούν τα περιθώρια των διαπραγματεύσεων, η αντιπροσωπεία της Super League 2, στην οποία μέσα είναι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, συναντάται σήμερα στις 14:30 με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και λίγο αργότερα στις 16:00 θα γίνει το ραντεβού με  τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Εδώ που βρισκόμαστε θα είναι αδιανόητο να μην προκύψουν κάποιες ειδήσεις για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και με πόσες αγωνιστικές και το αν υπάρχουν περιθώρια αναδιάρθρωσης.

*Φωτο αρχείου