Δεν πρόλαβε να θέσει επισήμως θέμα αναδιάρθρωσης η Super League 2 στις συναντήσεις με Γραμμένο και Αυγενάκη και σημερινό δημοσίευμα της LIVE SPORT αναφέρει ότι στη Super League 1 δεν βλέπουν με καλό μάτι την αύξηση των ομάδων, αφού η τηλεοπτική και χορηγική “πίτα” είναι πολύ συγκεκριμένη και αν μοιραστεί σε μικρότερα κομμάτια θα συνεχίσουμε να έχουμε μη βιώσιμες ομάδες ακόμα και στην πρώτη κατηγορία.

Την ίδια στάση -ως γνωστόν- κρατάει και η NOVA που θέλει ανταγωνιστικό και εμπορικό προϊόν, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι η μόνη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτά τα στάνταρτς.

Από το κλίμα από τις χθεσινές συναντήσεις δεν προέκυπτε κάποια ένδειξη εγγύησης για αναδιάρθρωση, παρά μόνο “ας το θέσουμε και στη Super League 1 και τη NOVA και θα δούμε”. Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία των ομάδων επιμένει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα. Μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι θετικός να αγωνιστεί και εν μέρει ο Λεβαδειακός, ενώ υπάρχουν και 2-3 ομάδες ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος κάθε φορά)!

Αν τελικά επικρατήσει η άποψη άμεσης λήξης της σεζόν, τότε την επόμενη εβδομάδα πάμε για Δ.Σ. επικύρωσης της βαθμολογίας με ανακήρυξη πρωταθλητή τον ΠΑΣ Γιάννινα και αίτημα ανόδου 4 ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι Απόλλωνας, Λεβαδειακός και Χανιά θα περιμένουν κάποια πολιτική παρέμβαση για να ανέβουν. Αν η αναδιάρθρωση δεν γίνει αποδεκτή, τότε ο Απόλλωνας θα κληθεί να παίξει μπαράζ, στο οποίος προφανώς θα δηλώσει αδυναμία να κατέβει κι έτσι ο προτελευταίος της Super League 1 θα σωθεί αυτομάτως.

Υπάρχει κι ένα σενάριο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και μάλιστα να γίνει στις 21 αντί για 29 Ιουνίου η επανέναρξη για να μπορέσουν να παιχτούν και τα μισά πλέι-οφ, αλλά με τις μισές ομάδες να μην έχουν κάνει καμία προπόνηση μέχρι σήμερα ούτε ομαδική ούτε καν σε γκρουπ, προφανώς θα μιλάμε για αγώνες παρωδία.