Κανένας δεν βγήκε… σοφότερος από τις χθεσινές συναντήσεις της Super League 2 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γραμμένο. Ούτε πόσα ματς θα γίνουν ούτε αν σίγουρα θα γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές μάθανε οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ούτως ή άλλως έχουν το μυαλό τους στην αναδιάρθρωση.

Αν αποφασιστεί οριστικά να μη συνεχιστεί η σεζόν και επικυρωθεί ως το τέλος της άλλης εβδομάδας η βαθμολογία, τότε στον ΠΑΣ Γιάννινα αυτομάτως περνάνε στο plan-B και αρχίζουν τον σχεδιασμό για τη Super League 1.

Το πλάνο σε αυτήν την περίπτωση προβλέπει άμεση ολοκλήρωση των προπονήσεων και άδεια ενός μήνα στους παίκτες, οι οποίοι θα επιστρέψουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου για καλοκαιρινής προετοιμασία, όταν θα ολοκληρώνονται δηλαδή τα πλέι-οφ και πλέι άουτ στη Super League 1.

Στόχος του τεχνικού τιμ είναι να κερδίσει 15-20 παραπάνω μέρες δουλειάς από τις υπόλοιπες ομάδες για να προλάβει να δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια και να ξαναβρεί ρυθμό. Διότι στο σενάριο που δεν παιχτεί κανένα ματς στη Super League 2, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μείνει πάνω από 4,5 μήνες χωρίς καν κάποιο φιλικό παιχνίδι στα πόδια του κι αυτό θα είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Θα το καλύψει όμως με τις περισσότερες μέρες προετοιμασίας.

Το «χτίσιμο» της νέας ομάδας θα γίνει και φέτος στο Καρπενήσι, αν και προ κορωνοϊού υπήρχε μία σκέψη για το εξωτερικό. Αλλά τέτοια ρίσκα εξόδου από τη χώρα δεν παίρνουν φέτος ούτε καν οι μεγάλες ομάδες.

Όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ως το τέλος του μήνα θα γίνουν οι συζητήσεις με το υπάρχον ρόστερ και παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι κρούσεις σε μεταγραφικούς στόχους.