Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο είναι ήδη ορατές, αφού εδώ και 3 μήνες υπήρξε παύση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και μόλις πριν από μερικές μέρες είχαμε επανεκκίνηση στην Ελλάδα με τη Super League 1, αντιθέτως στον «αέρα» παραμένει η Super League 2 και είναι άγνωστο αν θα συνεχιστεί.

Το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο υπήρξε και αυτό αμείλικτο αυτές τις μέρες, αφού οι «μετοχές» των ποδοσφαιριστών έπεσαν αρκετά, ενώ οι ομάδες ήδη προχωρούν σε διαβουλεύσεις με τους ποδοσφαιριστές τους για το αν θα δεχτούν μειώσεις συμβολαίων.

Σύμφωνα με το transfermarkt, που λειτουργεί ως ένα άτυπο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο για όλους τους ποδοσφαιριστές του κόσμου, η αξία του ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα στις 15 Απριλίου (περίοδος καραντίνας) έπεσε στα 5,5 εκ. ευρώ, από 6,1 εκ. που είχε βρεθεί από τις αρχές του 2020, ενώ όταν ξεκίνησε η σεζόν 2019-2020 ήταν και ακόμα ψηλότερα στα 6,4 εκ.

Μάλιστα ο ΠΑΣ Γιάννινα ως τον Δεκέμβριο του 2019 διέθετε το ακριβότερο ρόστερ της κατηγορίας, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να τον «προσπερνάει» με τις μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο και να φτάνει εκείνος στα 6,4 εκ. ευρώ.

Λίγο πριν το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς ο Απόλλων Σμύρνης διαθέτει το ακριβότερο ρόστερ με 6,08 εκ. ευρώ, ακολουθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με 5,5 εκ., ενώ στα 5,03 εκ. κοστολογείται από το transfermarkt το ρόστερ των Χανίων.

Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι στην αρχή του πρωταθλήματος τα ρόστερ της Super League 2 κοστολογούνταν συνολικά στα 48,2 εκ. ευρώ και τώρα έπεσαν στα 41,18 εκ., μείωση της αξίας τους δηλαδή κατά 7 εκ. ευρώ!

Αναλυτικά η σημερινή αξία (δείτε ΕΔΩ παλιότερο ρεπορτάζ με την αξία των ρόστερ τον Σεπτέμβριο του 2019):