Μία εμβληματική φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίκος Αλέφαντος, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης από καρδιακή προσβολή στα 81 του χρόνια. Ακόμα και σ’ αυτήν την ηλικία δεν έλειπε από τα τηλεοπτικά πάνελ, όπου σχολίαζε… “τα πάντα όλα” για τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το 1973-1974, αν και δεν ολοκλήρωσε τότε τη θητεία, αφού τον διαδέχτηκε ο Ριγκάνι, πατέρας του Κοντογιωργάκη, ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική. Το 1979 είχε θητεύσει ξανά στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα είχε κάνει και φυλακή για χάρη του για 25 μέρες στο Γεντί Κουλέ σ’ αυτή τη δεύτερη θητεία.

Όπως είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του -«Νίκος Αλέφαντος, Τα Πάντα Όλα»-, ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί με τον Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι σκόραραν πρώτοι, ο ΠΑΣ ισοφάρισε και τότε ο Αλέφαντος γύρισε προς την εξέδρα και φώναξε: «Αντε γαμ…ε, δεν έχετε ομάδα, ρε! Γ…ώ την ομάδα σας». Μόλις βγήκε από το γήπεδο, συνελήφθη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον άφησε στο Τμήμα, πήρε το πούλμαν και επέστρεψε στην πόλη.

Φυσικά πέρασε και από δεκάδες άλλους πάγκους, με το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό το 2004 να είναι το τελευταίο.

Μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα τα Χριστούγεννα του 1973. Στο 1′:30” μιλάει και ο τότε προπονητής των Ηπειρωτών, Νίκος Αλέφαντος.