Στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ θα κριθεί εν τέλει αν η ψηφοφορία που έγινε στο Δ.Σ. της Super League 2 την περασμένη Δευτέρα και με την οποία αποφασίστηκε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν νόμιμη ή μη.

Σύμφωνα με τη νομοθετική διάταξη που πέρασε ο κ. Αυγενάκης τον περασμένο Απρίλιο, προστέθηκε την τελευταία στιγμή και η πρόβλεψη για τροποποίηση της προκήρυξης των αθλητικών διοργανώσεων από τα ¾ του συνόλου των μελών του Δ.Σ. και όχι μόνο επί των παρόντων.

Βέβαια έχει ανακύψει κι ένα άλλο θέμα, καθώς στις ψηφοφορίες της Super League 2 δεν έχει προσωρινά δικαίωμα ψήφου η Δόξα Δράμας, καθώς βρίσκεται σε διοικητικές ανακατατάξεις και στερείται των νομιμοποιητικών εγγράφων για να ψηφίζει. Το τι πρέπει να γίνει σ’ αυτήν την περίπτωση ως προς τον αριθμό των 3/4 δεν προβλέπεται από τον νομοθέτη.

Όσον αφορά τα ¾ επί των παρόντων που ο Λεβαδειακός ισχυρίζεται ότι ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση θα χρειάζονταν 12 ψήφοι για να περάσει η απόφαση για διακοπή, αυτό δεν ισχύει, γιατί η στρογγυλοποίηση των δεκαδικών ψηφίων γίνεται προς τον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό. Στην περίπτωση δηλαδή της ψηφοφορία της Δευτέρας το 11,25 γίνεται 11 και όχι 12.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τις απαντήσεις θα δώσει το Διαιτητικό δικαστήριο, που θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία για να είναι νόμιμη η οποιαδήποτε απόφαση.