image description

Μία μόνο προπόνηση είχαν την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία έγινε απόγευμα και αφιερώθηκε σε μάθημα πρέσινγκ από τον τεχνικό ηγέτη της ομάδας, Αργύρη Γιαννίκη. Ο προπονητής του ΠΑΣ αφιέρωσε πολύ χρόνο στο να εξηγεί βήμα προς βήμα στους παίκτες του τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν στο επιθετικό πρέσινγκ, αφού ένας από τους στόχους που θέτει η ομάδα αγωνιστικά είναι να αναγκάζει τον αντίπαλο στο εύκολο λάθος, ώστε να του παίρνει γρήγορα την κατοχή μπάλας ή να έχει κέρδος κάποια στημένη φάση που μπορεί να προκύψει.

Ο κ. Γιαννίκης, εκτός των πολλών αγωνιστικών επαναλήψεων, τόνισε και στο θεωρητικό κομμάτι προς τους ποδοσφαιριστές του ότι το πρέσινγκ απαιτεί ταχύτητα στα πόδια, αλλά και στη σκέψη για να εκτελεστεί σωστά.

Για μία ακόμα φορά οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν αρκετή διάθεση στο γήπεδο και δούλεψαν με ποιότητα, παρά τα επιμέρους λάθη, τα οποία ο τεχνικός της ομάδας επεσήμαινε και διόρθωνε εν τη γενέσει τους.

Η προπόνηση ξεκίνησε με διάφορα αγωνιστικά παιχνίδια, ενώ και οι τερματοφύλακες δούλεψαν στην ταχύτητα αντίδρασης, τα αντανακλαστικά τους και στις εξόδους και αντιδράσεις με φυσικά εμπόδια.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μόνο ο Οικονομόπουλος έκανε ατομικό τρέξιμο, μέχρι να ξεπεράσει ένα αιμάτωμα από κλωτσιά που δέχτηκε στην προπόνηση του Σαββάτου, ενώ και ο Πίρσμαν στα τελευταία 15-20 λεπτά της προπόνησης έκανε κι αυτός ατομικό τρέξιμο.

Στις προπονήσεις συμμετέχει και ο νεαρός Γιάννης Ρίζος, που αποκτήθηκε από την Κ19 του Ατρομήτου.

Δευτέρα και Τρίτη η ομάδα θα κάνει και πάλι διπλές προπονήσεις, Τετάρτη μία πρωινή και στη συνέχεια αναχώρηση και επιστροφή στα Γιάννενα, όπου θα βγουν και τα πρώτα πραγματικά συμπεράσματα μετά από 3 περίπου εβδομάδες εντατικής δουλειάς.

Πάρτε μία γεύση από τη σημερινή προπόνηση στο Καρπενήσι στα δύο βίντεο που ακολουθούν από τη WEB TV του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM.