image description

Ο Μανώλης Σάλιακας ήταν το πρώτο επίσημο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα για το καλοκαίρι και ήδη με την ανακοίνωση της μεταγραφής του ενσωματώθηκε στην αποστολή της ομάδας στο Καρπενήσι. Εκεί τον συναντήσαμε για την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής των «κυανόλευκων», με τον δεξιό μπακ των Ηπειρωτών να δηλώνει ότι έρχεται με διάθεση να αποδείξει πολλά και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων. Μίλησε για την απόφασή του να επιλέξει τον ΠΑΣ Γιάννινα, το κλίμα που συνάντησε αυτήν την εβδομάδα που βρέθηκε με τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και την επιθετική φιλοσοφία του προπονητή που διαφάνηκε ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες της προετοιμασίας.

Για το πώς πήρε την απόφαση να έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα. Είχα κάποιες επικοινωνίες και με παλιούς μου συμπαίκτες που με βοήθησαν να πάρω αυτήν την απόφαση, ώστε να έρθω στον ΠΑΣ. Πιστεύω ότι η ομάδα καλύπτει τις φιλοδοξίες μου, έχει ένα πολύ ωραίο πρότζεκτ. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον προπονητή που εμπιστεύτηκαν το πρόσωπό μου για τα επόμενα δύο χρόνια».

Για το που κρίνεται το πρωτάθλημα των 14 ομάδων της Super League με βάση και τη φετινή του εμπειρία: «Πρέπει να μαζέψεις γρήγορα τους απαιτούμενους βαθμούς. Μετά στα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ υπήρχαν κάποιες ‘αδιάφορες’ ομάδες, όπως είδε και ο κόσμος, αλλά δεν παύει κάθε ομάδα να θέλει τη νίκη».

Για την περσινή του πορεία με τη Λαμία και τις εμπειρίες που αποκόμισε: «Στη Λαμία ξεκίνησα πολύ καλά, με την αλλαγή προπονητή, όμως, έχασα τον χρόνο που έπαιρνα. Δεν έχω πρόβλημα μ’ αυτό, έκανα ό,τι μπορούσα για την ομάδα. Από τη στιγμή που υπήρχε κάτι καλύτερο για ‘μενα το σκέφτηκα καλύτερα και πήρα την απόφαση να έρθω».

Για τη θέση που του αρέσει περισσότερο να παίζει: «Μ’ αρέσει να παίζω φουλ μπακ και πιστεύω ότι το σύστημα του προπονητή μου ταιριάζει πολύ εδώ στα Γιάννινα».

Για τη συνεργασία του με τον κ. Γιαννίκη, τι περιμένει από εκείνον και τι του έχει ζητήσει ως τώρα: «Ακόμα είμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, αυτό της προετοιμασίας. Μας ζητάει επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που αρέσει σε όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα».

Για το πώς έχουν κυλήσει οι μέρες της προετοιμασίας: «Είναι δύσκολες, γίνεται πολλή δουλειά στην προπόνηση, μετά απαιτείται αρκετή ξεκούραση και πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά».

Για το που μπορεί να μπει ο πήχης για τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα, αν και είναι νωρίς ακόμα μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός: «Δεν βάζουμε κάπου τον πήχη, κάθε ματς θα το κοιτάμε ξεχωριστά και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Δεν θα βάλουμε ακόμα στόχους».

Για την υποδοχή του από τους νέους του συμπαίκτες και το κλίμα που βρήκε στην ομάδα: «Το κλίμα είναι υπέροχο, τα παιδιά με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα το κλίμα στα αποδυτήρια».

Για το τι περιμένει ο ίδιος από τον εαυτό του τη σεζόν που μας έρχεται: «Έχω βάλει υψηλούς στόχους, θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να ανταποκριθώ σ’ αυτό που θα μου ζητήσει και ο προπονητής. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και να βοηθηθώ, ώστε να κάνω ένα ακόμα βήμα στην καριέρα μου».

Για τον κόσμο και το μήνυμα που θέλει να του στείλει: «Ο κόσμος να περιμένει μία ομάδα με επιθετικό ποδόσφαιρο, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Θα πολεμάμε μέσα στο γήπεδο και τον θέλουμε δίπλα μας».

Δείτε τη συνέντευξη στη WEB TV του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM

Κάμερα: Γιώργος Γιαννάκης