Σε διπλό ρόλο θα είναι και φέτος στον ΠΑΣ Γιάννινα ο κ. Νίκος Μπαδήμας. Αφενός διατηρείται στο πλευρό του κ. Γιαννίκη ως βοηθός του και αφετέρου θα έχει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή των ομάδων υποδομών, δείγμα και της θέλησης του κ. Χριστοβασίλη να έχει στενά συνδεδεμένες τις μικρές ηλικιακά ομάδες με τη μεγάλη ομάδα.

Ο κ. Μπαδήμας μίλησε στη WEB TV του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM για το κομμάτι της συνεργασίας με τον προπονητή και τη φιλοσοφία που θα διακατέχει την ομάδα τη νέα σεζόν, αλλά και για το κομμάτι της περαιτέρω αξιοποίησης των υποδομών.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιάννη Γιαννάκη:

Για το γεγονός ότι μία ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα αξιοποίησε από πέρυσι έναν προπονητή υποδομών στη  μεγάλη ομάδα: «Είναι πολύ όμορφο αυτό που μου έχει συμβεί γενικότερα τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και νομίζω ότι θα έχει και συνέχεια με τους υπόλοιπους προπονητές».

Για τη συνεργασία που έχει με τον κ. Γιαννίκη τον τελευταίο 1 χρόνο: «Είναι εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Η φιλοσοφία μας, δεν θα πω απλά ότι ταιριάζει, αλλά είναι ολόιδια και αποτυπώνεται και μέσα στα γήπεδο».

Για την περίεργη χρονιά που διήνυσε ο σύλλογος στη Super League 2: «Ήταν μία χρονιά που έγιναν πρωτόγνωρα πράγματα, διεκόπη το πρωτάθλημα, ωστόσο μέχρι τον Μάρτιο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αποδείξει ξεκάθαρα ότι είναι το φαβορί για την κατηγορία και δίκαια ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν θα προβληματίσει τον ΠΑΣ το νέο μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος μέχρι να προσαρμοστεί: «Είναι κάτι νέο για μας, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες, με αυτούς θα παίξουμε. Νομίζω ότι αν η ομάδα δουλέψει δεν θα έχει κανένα θέμα».

Για την πίεση του αποτελέσματος που είχε πέρυσι η ομάδα σ’ ένα μικρό πρωτάθλημα 12 ομάδων όπου τα «λάθη» κόστιζαν και αν αυτή η πίεση θα βοηθήσει και τη φετινή νοοτροπία: «Σίγουρα η ομάδα έχει χτίσει μια νοοτροπία νικητή κι αυτό θα τη βοηθήσει και στην επόμενη κατηγορία».

Για τη φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίζεται τώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Η φιλοσοφία δεν αλλάζει από πέρυσι. Θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, απλά θα εξελίξουμε κάποια πράγματα από την επόμενη χρονιά. Έχουν μπει οι βάσεις, αλλά θα εξελίξουμε κάποια ακόμα πράγματα».

Για το αν επηρεάζει η απώλεια παικτών που ήταν πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα: «Είναι κάτι καινούργιο για μας και γι’ αυτό ξεκινήσαμε και πιο νωρίς την προετοιμασία, για να ενσωματώσουμε κάποιους νέους παίκτες και να αξιολογήσουμε και κάποιους νεότερους που έρχονται για να ‘χτίσουμε’ τον νέο ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τα μεταγραφικά: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα ο μεταγραφικός σχεδιασμός».

Για τον στόχο που μπορεί να θέσει φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα να βάλουμε στόχο γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Πάμε βήμα-βήμα. Ξεκινήσαμε νωρίς, θέλαμε να μπουν οι βάσεις για τη νέα χρονιά, ο κόουτς θέλει να βάλει στοιχεία περαιτέρω εξέλιξης στην καινούργια ομάδα. Κάθε μέρα δουλεύουμε τεχνικοτακτικά στοιχεία και φυσική κατάσταση και πάμε βήμα-βήμα, όπως και πέρυσι πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι, Δεν θα αλλάξει κάτι σ’ αυτό».

Για το αν θα είναι στη φιλοσοφία των επόμενων μεταγραφών να αποκτηθούν παίκτες σε ηλικίες 23-24 ετών: «Απ’ ό,τι βλέπετε μέχρι τώρα οι κινήσεις είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα αποκτηθούν και πιο έμπειρα παιδιά να βοηθήσουν τους πιο νέους, αλλά γενικά η φιλοσοφία μας είναι αυτή».

Για το πώς πάει η εξέλιξη των παιδιών που δυστυχώς έχασαν την ευκαιρία να πάρουν πέρυσι κι άλλες συμμετοχές: «Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για μας το ότι σταμάτησε Μάρτιο το πρωτάθλημα. Ωστόσο, ξεκινήσαμε νωρίς για να αξιολογήσουμε τα παιδιά, δουλεύουν σκληρά και στο τέλος θα γίνει το ταμείο».

Για το αν μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον χαμένο χρόνο: «Από θέμα δουλειάς τα παιδιά δεν σταμάτησαν ποτέ. Το θέμα είναι η έλλειψη παιχνιδιών και είναι ένας σημαντικός παράγοντας».

Για το αν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση όσο δεν μπορεί να κάνει φιλικά ματς η ομάδα: «Απαιτούνται κάποια πρωτόκολλα και τεστ και ειδικά ομάδες μικρότερων κατηγοριών δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις. Θα γίνουν, πάντως, φιλικά. Θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Είναι γενικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση και θα πρέπει να ενσωματωθούμε γρήγορα σ’ αυτή».

Για τον διπλό ρόλο που θα έχει ως βοηθός του κ. Γιαννίκη, αλλά και ως τεχνικός διευθυντής των υποδομών: «Προφανώς θα είμαι δίπλα στον κ. Γιαννίκη και μιλάμε μαζί και την ώρα των παιχνιδιών και πριν τα ματς, τις κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε κτλ. Όσον αφορά τις υποδομές είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα πάω στον πάγκο, αλλά θα έχω έναν άλλο ρόλο. Στόχος μας παραμένει ο ίδιος, να εξελίξουμε ποδοσφαιριστές τεχνικά και τακτικά, ώστε ειδικά από την Κ19 να μπορέσουν να ενσωματωθούν παίκτες στη μεγάλη ομάδα. Στην Κ17 οι παίκτες θέλουμε να πάρουν τις βασικές αρχές».

Για το τι θα γίνει με την Κ15, καθώς ακούγεται ότι δεν θα κατεβάσουν ομάδες πολλές ΠΑΕ και ότι μπορεί να γίνει το πρωτάθλημα μόνο σ’ έναν όμιλο, που συνεπάγεται και μεγαλύτερα έξοδα μετακινήσεων: «Περιμένουμε τη Super League να μας πει τι θα γίνει, εμείς κινούμαστε προς την κατεύθυνση να έχουμε κανονικά κι αυτήν την ομάδα. Τώρα αν η διοργανώτρια αρχή αποφασίσει να γίνει ένας όμιλος κτλ δεν το ξέρουμε ακόμα».

Το μήνυμα που στέλνει προς τον κόσμο: «Σίγουρα θα είναι πλήγμα για μας να μην έχουν κόσμο τα γήπεδα, γιατί όλοι ξέρουμε τι δύναμη δίνει ο κόσμος στην ομάδα».

Για το αν θα επηρεάσει τους παίκτες το ενδεχόμενο ενός άδειου γηπέδου: «Και ο φίλαθλος κόσμος είναι μέρος του παιχνιδιού. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα. Ο παίκτης θέλει τον κόσμο δίπλα του για να νιώθει ότι συμμετέχει. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα και ότι θα επιτραπεί τουλάχιστον ένα ποσοστό φιλάθλων στις εξέδρες».

Δείτε τη συνέντευξη στη WEB TV του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM

Κάμερα: Γιώργος Γιαννάκης