Μετά από μια τεράστια απραξία ο ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους την Πέμπτη (19:30) για το πρώτο του φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, το οποίο δεδομένα θα έχει ενδιαφέρον , έστω κι αν υπολείπεται η τοπική μας ομάδα στον μεταγραφικό της σχεδιασμό.

Στο τεστ της Πέμπτης θα διαφανεί ο ρόλος που έχει παίξει στους Ηπειρώτες η καθολική απουσία παιχνιδιών από τον Μάρτιο, εν αντιθέσει με όλες τις άλλες ομάδες της Super League που έπαιζαν στο πρωτάθλημα μέχρι πριν από έναν μήνα. Επιπλέον, ο Ατρόμητος ήδη έχει δώσει δύο φιλικά με ΠΑΟΚ (0-0) και Βόλο (νίκησε με 2-1) και ο Νταμίρ Κάναντι έχει αρχίσει να μοντάρει την ομάδα του.

Ο ΠΑΣ, από την άλλη πλευρά, καλείται κόντρα σε μια πιο έτοιμη ομάδα από άποψη ρόστερ και ρυθμού, να δείξει διάθεση και δείγματα της εως τώρα δουλειάς. Αυτό θα είναι το βασικό ζητούμενο, μαζί με κάποια ατομικά χαρακτηριστικά που θα δείξουν οι πιο παλιοί, αλλά και οι δύο νέοι (Σάλιακας και Πίρσμαν), ώστε να σχηματίσει και ο προπονητής μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τους παίκτες στους οποίους μπορεί να στηρίζεται. Οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα προφανώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές, αφού θα ακολουθήσουν ως το τέλος του μήνα 5-6 ενδεκαδάτες μεταγραφές που αναμένεται να αλλάξουν κατά πολύ την τελική εικόνα.

Η αποστολή των «κυανόλευκων» θα βρεθεί από την Τετάρτη στην Αθήνα, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει και τηλεοπτική μετάδοση από τη NOVA, η οποία απέκτησε φέτος τα δικαιώματα της ομάδας του Περιστερίου. Προς το παρόν, πάντως, το συνδρομητικό κανάλι δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα.

Όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας, αυτή συνεχίστηκε σήμερα με διπλή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, όπου το πρωί η έμφαση δόθηκε στη φυσική κατάσταση και το απόγευμα γι’ άλλη μια φορά ο προπονητής δούλεψε στην τακτική χωρίζοντας τους παίκτες σε δύο ενδεκάδες που έπαιξαν σε ολόκληρο το γήπεδο. Κάποιες πρώτες δοκιμές για ενδεκάδα έγιναν και την Τρίτη ο κ. Γιαννίκης θα καταστρώσει τα τελικά του πλάνα για το τι θα δοκιμάσει στο φιλικό.