Διπλή προπόνηση είχαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, μια από τις τελευταίες διπλές της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αφού σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά στις 12-13 Σεπτεμβρίου, σταδιακά η ομάδα θα μπει σε περίοδο φορμαρίσματος.

Φτάνοντας στην τελική ευθεία της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η «κυανόλευκη» ομάδα αρχίζει να μπαίνει στα πιο «βαθιά» της δουλειάς στην τακτική και σήμερα το μάθημα του κ. Γιαννίκη στους ποδοσφαιριστές του περιελάμβανε ανάπτυξη παιχνιδιού από την άμυνα με πίεση ψηλά στο γήπεδο από τους αντιπάλους τους ή και χωρίς πίεση. Μία προπόνηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν συνήθιζε να παίζει τέτοιο στυλ ποδοσφαίρου στη μεγάλη κατηγορία και θα έχει ενδιαφέρον ασφαλώς να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες σε μια τέτοια συνθήκη, που ασφαλώς θα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με την περσινή Super League 2.

Μάλιστα στο πρώτο μέρος της προπόνησης στο build up, ο κ. Γιαννίκης είχε ξεχωριστά τους αμυντικούς από τους μεσοεπιθετικούς, ώστε με πολλές επαναλήψεις να μάθουν επακριβώς τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν στο γήπεδο με την μπάλα ή χωρίς αυτή για να την προωθήσουν  στη συνέχεια στους επιθετικούς που έκαναν τελειώματα φάσεων.

Ανασταλτικός παράγοντας της επισταμένης δουλειάς που έγινε για σχεδόν μία ώρα σε ασκήσεις build up, ήταν ο αγωνιστικός χώρος στο ΠΕΑΚΙ, που ήταν ακούρευτος! Μπορεί το «Ζωσιμάδες» να βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό, αλλά στο Πανηπειρωτικό δεν έχει γίνει εντατική δουλειά για να βελτιωθεί η κατάσταση. Χαρακτηριστικές ήταν οι παραινέσεις του κ. Γιαννίκη στους ποδοσφαιριστές του να προσπαθήσουν περισσότερο, κατανοώντας ότι το γήπεδο δεν τους βοηθάει να κάνουν σωστά την άσκηση που μονοπώλησε τη σημερινή απογευματινή προπόνηση.

Την Παρασκευή θα γίνει μία μόνο προπόνηση, το πρωί.