Πρωινή προπόνηση είχαν και σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, με νέο πρόσωπο τον Χουάν Ντομίνγκεζ. Ωστόσο ο Ισπανός θέλει αρκετή δουλειά για να βρεθεί στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των υπολοίπων, καθώς το αυστριακό πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί αρχές Ιουλίου, οπότε θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να είναι έτοιμος να ακολουθήσει όλη την προπόνηση της υπόλοιπης ομάδας.

Ατομικά προγράμματα έκαναν και πάλι οι Κρίζμαν και Κούζικ. Ο Κροάτης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιστροφή του και πιθανόν την Τρίτη το απόγευμα που θα γίνει η επόμενη προπόνηση να μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Ο δε Ουκρανός έκλεισε μία εβδομάδα που κάνει μόνο ατομικό πρόγραμμα και ακόμα δεν έχουν βγει συμπεράσματα για το που κυμαίνεται η απόδοσή του.

Επίσης σήμερα δεν ακολούθησε όλο το πρόγραμμα ο Πίρσμαν, ο οποίος δεν έπαιξε στο διπλό στο τέλος.

Για σήμερα το πρόγραμμα της προπόνησης εστιάστηκε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα, στη δημιουργία φάσεων, καθώς και στη βελτίωση της αμυντικής και επιθετικής λειτουργίας. Γενικότερα η εβδομάδα που πέρασε έδωσε την ευκαιρία στον κ. Γιαννίκη να κάνει μία γρήγορη υπενθύμιση στους παίκτες του των όσων έχουν δουλευτεί από την αρχή, όπως build up, πρέσινγκ, δημιουργία, ταχύτητα σκέψης και πράξης, ώστε τα κομμάτια του παζλ να μπαίνουν στις θέσεις τους. Παρά το γεγονός ότι το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί, το ενθαρρυντικό είναι ότι οι παίκτες δίνουν το 100% καθημερινά και παρουσιάζουν βελτίωση.

Εν τω μεταξύ, με την αναβολή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος γίνονται σκέψεις ο τελικός να πάει για το Σαββατοκύριακο που ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα της Super League. Αν αυτό συμβεί, η παράταση μίας εβδομάδας στην έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι ένα μικρό «δώρο» για τον ΠΑΣ, αφενός για να κλείσει και κάποιο ακόμα φιλικό, εκτός του προγραμματισμένου με τον Παναιτωλικό και αφετέρου για να ενσωματωθούν ο Ντομίνγκεζ, ο Αργεντινός στόπερ που αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο και το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει παρά τα όσα ακούγονται και φυσικά και κάποιοι ακόμα που περιμένει η ομάδα τις απαντήσεις τους εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για την Τρίτη το απόγευμα, καθώς οι παίκτες θα έχουν λίγο χρόνο ξεκούρασης για το υπόλοιπο της Κυριακής και τη Δευτέρα.