Δύο νέα “όπλα” έχουν στο φαρέτρα τους διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και γεωπόνος για την προστασία του αγωνιστικού χώρου στους “Ζωσιμάδες” για την παγωνιά που θα επικρατήσει στην πόλη.

Το πρώτο είναι το ειδικό πανί που επιτρέπει στον χλοοτάπητα να “αναπνέει” κρατώντας όμως λίγο υψηλότερη θερμοκρασία απ’ αυτήν του περιβάλλοντος και προστέθηκε προσφάτως και η τουρμπίνα θερμού αέρα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο -συν την παλαιότερη αλλαγή του υλικού του στεγάστρου που επιτρέπει να “βλέπει” ο ήλιος το προβληματικό σημείο- ήρθε η ώρα να αποδείξουν αν δίνουν ικανοποιητικές λύσεις στο να μην παγώνει ο αγωνιστικός χώρος.

Για πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα θα έχουμε πολικές θερμοκρασίες που αναμένεται να διατηρηθούν για 4-5 μέρες τουλάχιστον, οπότε στον αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο την Πέμπτη 21/1 θα φανεί σε τι κατάσταση θα είναι το γήπεδο και αν επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα, ευχόμενος κάποια στιγμή να απλωθεί και σεντόνι του Champions League!