Η Λεωφόρος Δημοκρατίας «μαυρίζει» αυτές τις μέρες. Προηγήθηκαν εργασίες για τις απαιτούμενες υποδομές (νησίδα – πεζοδρόμια- διευθέτηση όμβριων υδάτων κ.λ.π) και αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, που επισκέφτηκαν σήμερα το εργοτάξιο, έκαναν λόγο για ένα έργο που λύνει διαχρονικά προβλήματα των κατοίκων στη Νέα Ζωή.
Πράγματι η Λεωφόρος Δημοκρατίας αποτελούσε πρόβλημα πολλών ετών για τους κατοίκους της περιοχής και διαχρονικό αίτημα τους προς το Δήμο η κατασκευή του, καθώς παρέμενε χαλικόδρομος που σε κάθε έντονη βροχόπτωση μετατρέπονταν σε «ποτάμι».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για ένα έργο που «αποτελούσε αναγκαιότητα για την περιοχή» και «διαχρονικό αίτημα των κατοίκων που έρχεται από πολλά χρόνια πίσω». Κι όπως υπενθύμισε, τα μεγάλα προβλήματα που υπήρξαν στην περσινή κακοκαιρία «έδειξαν πόσο μεγάλη αναγκαιότητα ήταν αυτό το έργο».

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και στις συνθήκες της κρίσης, προσπαθούμε να παρέμβουμε σε όλο το Δήμο. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη μικρότερες και μεγαλύτερες εργολαβίες που λύνουν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινάει ο μεγάλος άξονας Βηλαρά- Βαλαωρίτου-28ης Οκτωβρίου».

Για τα έργα που εξελίσσονται στην πόλη ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «αντιμετωπίζουμε την πόλη ισότιμα, δεν βλέπουμε προνομιούχες και μη προνομιούχες περιοχές» και δεν αρνήθηκε πως υπήρξαν καθυστερήσεις σε έργα λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν. Όμως κατέληξε λέγοντας πως «αυτό που υποσχόμαστε στους συμπολίτες μας είναι ότι τα έργα θα έχουν συνέχεια».

leoforos-dhmokratias-1

Έργα για την καθημερινότητα των πολιτών

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, αναφέρθηκε σε έργα που «ανακουφίζουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία του Δήμου.
Σύμφωνα με τον κ. Λιόντο, «προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και να υλοποιήσουμε έργα που αποτελούσαν ανάγκη και αίτημα πολλών ετών». Παρεμβάσεις που δεν έγιναν σε εποχές πολύ καλύτερες από τη σημερινή για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

Η Λεωφόρος Δημοκρατίας στη Νέα Ζωή, είναι πλέον μια πραγματικότητα – σημείωσε ο Αντιδήμαρχος- όπως πραγματικότητα είναι στην άλλη πλευρά της πόλης, στη Βρυσούλα και το Λασπότοπο, έργα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους όπως η ‘Ψαρών’, η ‘Αριστοτέλους’, η ‘Γεννηματά’ κ.λ.π, όπως επίσης τα έργα διαμορφώσεων δρόμων και ασφαλτοστρώσεων που εξελίσσονται στα Καρδαμίτσια, άλλη μια περιοχή που ήταν στην αναμονή για χρόνια.

Ο κ. Λιόντος «θυμήθηκε» ότι η Λεωφόρος Δημοκρατίας ήταν ένα από τα πρώτα που επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι τις πρώτες μέρες θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους να ζητούν επιτακτικά να γίνει ο δρόμος. «Τότε ο Δήμαρχος το είχε υποσχεθεί και βλέπαμε ότι κανένας από τους κατοίκους δεν το πίστευε, ίσως γιατί είχαν κουραστεί από υποσχέσεις. Είμαι χαρούμενος που σήμερα το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Δεν σταματάμε είμαστε εδώ και συνεχίζουμε», είπε.