Από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου ξεκινάει η ασφαλτόστρωση ενός από τους κεντρικούς άξονες των Ιωαννίνων, Βηλαρά – Βαλαωρίτου – 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα δεν πρόκειται απλώς για ασφαλτόστρωση, αλλά για ανακατασκευή, αφού θα ξηλωθεί το παλιό οδόστρωμα. Το έργο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα, μέσα στο φθινόπωρο. Τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το κομμάτι Βηλαρά-Βαλαωρίτου.

Επίσης, επειδή πρόκειται για εμπορικό άξονα και δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, για να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση που αναμενόμενα προκαλεί ένα τέτοιο έργο, αποφασίστηκε να εξελιχθεί τμηματικά. Δηλαδή θα κλείνει ένα τμήμα του δρόμου, ενώ το υπόλοιπο θα είναι σε κυκλοφορία, θα ολοκληρώνεται το έργο σε αυτό το τμήμα, θα δίνεται σε κυκλοφορία και θα ακολουθούν οι εργασίες στο επόμενο.

Έτσι από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό πως από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, έως την Παρασκευή 22 Ιουλίου, κλείνει η οδός Βηλαρά στο τμήμα της που ξεκινάει από την οδό Βορείου Ηπείρου και φθάνει μέχρι τις οδούς Μπολάνου και Ευγένιου Κορίλα. Στο τμήμα αυτό απαγορεύεται η κυκλοφορία, στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων.