Το απόγευμα της Τρίτης ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την τύχη να δει στις κλήσεις του Φαν ‘τα Σχιπ για τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής ανδρών το όνομα του Μανώλη Σάλιακα, που ήταν ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων δεξιών μπακ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σπάνια αναγνώριση για παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα της περιφέρειας και φυσικά σπάνια τιμή και για τους Ηπειρώτες, καθώς είναι μόλις ο δεύτερος εν ενεργεία παίκτης του ΠΑΣ που καλείται στην ανδρών επί προεδρίας Χριστοβασίλη, μετά τον Βελλίδη, ενώ για να βρούμε τον προηγούμενο θα χρειαστεί να γυρίσουμε στην εποχή του Ανδρέα Μπονόβα!

Μετά την κλήση του Σάλιακα, όμως, ακολουθούν και δύο ακόμα παιδιά των «κυανόλευκων» που πρόκειται να είναι στις κλήσεις της Εθνικής Ελπίδων. Οι Λιάσος και Λώλης εξελίχθηκαν και αξιοποιήθηκαν δεόντως την τελευταία διετία από τον κ. Γιαννίκη και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να φορέσουν κι εκείνοι τα «γαλανόλευκα» από Δευτέρα.

Ο Λιάσος είχε φέτος 28 συμμετοχές και ο Λώλης 13 με τη μεγάλη ομάδα και είναι από τους παίκτες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα 1-2 χρόνια, εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν και να εξελίσσονται με αυτούς τους ρυθμούς.

Να σημειωθεί ότι νέος προπονητής της Εθνικής Ελπίδων θα είναι πλέον ο Γιαννιώτης προπονητής Γιώργος Σίμος, ενώ τα δύο παιδιά έχουν από μία κλήση στο παρελθόν στην Ελπίδων, αλλά χωρίς να αγωνιστούν σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι.