Ο Ιούνιος είθισται να είναι ο κατεξοχήν μήνας του Χριστοβασίλη. Όλον τον υπόλοιπο καιρό «μιλάει» η ομάδα μέσα στο γήπεδο, στην προετοιμασία, στα φιλικά και τους επίσημους αγώνες, όμως στη διάρκεια των διακοπών όλο το βάρος πέφτει στις αποφάσεις του προέδρου για το μέλλον.

Ο φετινός Ιούνιος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός, πόσο μάλλον που φέτος προστέθηκε και θέμα τεχνικού επιτελείου, που δεν είναι τόσο συχνό στην ατζέντα των τελευταίων ετών.

Ο κ. Χριστοβασίλης θα βρεθεί στα Ιωάννινα τις αμέσως επόμενες μέρες για να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες. Μεταξύ αυτών είναι και τα γηπεδικά. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα σε «Ζωσιμάδες» και ΠΕΑΚΙ. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται η καλή συνεργασία της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, υπό τον κ. Κολόκα, αφού οι εγκαταστάσεις είναι δημόσιες και ό,τι γίνει πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΓΓΑ. Αναμένεται να κλείσουν οι τυπικές αυτές λεπτομέρειες, επί τη βάση της εξαιρετικής συνεργασίας που υπάρχει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η συγκεκριμένη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ.

Εκτός από τους χλοοτάπητες, υπάρχει και το θέμα του πως θα αντιμετωπίζονται οι παγωνιές τον χειμώνα. Η λύση με τις λάμπες που είχε πέσει και παλιότερα στο «τραπέζι» των συζητήσεων και τις οποίες είδαμε πρόσφατα και στο γήπεδο της Λεωφόρου, δεν έχει αποκλειστεί. Αλλά προς το παρόν προέχουν οι χλοοτάπητες και η αλλαγή ή η βελτίωση, ανάλογα με την περίπτωση.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το αγωνιστικό. Ο πρόεδρος θέλει να κλείσει οριστικά μέσα στις επόμενες 5-6 μέρες το θέμα του προπονητή. Υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις που εξετάζονται και θα έχουμε και την οριστική ανακοίνωση (σ.σ. ο Μάξι Βιέρα ήταν στην κορυφή της λίστας, αλλά θα πρέπει να δει τι θα γίνει με την ομάδα του στην Ουρουγουάη και αν θα αξιώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης).

Και φυσικά θα ακολουθήσει η στελέχωση του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου, όπου σίγουρη είναι μόνο η παραμονή του κ. Ντουρουντού στη θέση του προπονητή φυσικής κατάστασης. Ο κ. Χριστόπουλος είναι οριστικά παρελθόν και στο πόστο του “ψήνεται” η ανάληψη καθηκόντων από τον Σλόμπονταν Σούιτσα, που στο παρελθόν εργάστηκε με τον Χιμένεθ στην ΑΕΚ, αλλά και στον Ατρόμητο.

Η λογική λέει ότι θα πρέπει να υπάρξει και νέος γενικός αρχηγός ή τιμ μάνατζερ ανάμεσα στους ανθρώπους που θα ασχοληθούν με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Με το που οριστικοποιηθεί ο νέος τεχνικός, αμέσως ξεκινάει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Εκτός από τους ήδη κλεισμένους Καραγιάννη, Καραχάλιο και Παναγιώτη Τριάδη και τους τρεις που ανανέωσαν Εραμούσπε, Λοντίγκιν, Πήλιο, η ομάδα θέλει σημαντική ενίσχυση σε πάρα πολλές θέσεις, ειδικά μεσοεπιθετικά, ενώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Οι Μπρένερ και Σιόντης είναι πιο κοντά σε μια συμφωνία, ενώ οι υπόλοιποι θα σταχυολογήσουν και τις προτάσεις που έχουν. Ουσιαστικά οι Καρτάλης και Χουτεσιώτης είναι οι παίκτες που έχουν να δώσουν ακόμα πράγματα στην ομάδα και που δεν έκλεισε ο «κύκλος» τους.

Αφού οριστικοποιηθεί το θέμα προπονητή, θα ανακοινωθούν και διαδικαστικά θέματα της ομάδας, όπως έναρξη προετοιμασίας, βασικό στάδιο στο Καρπενήσι, φιλικά παιχνίδια κτλ. Αυτά είναι ήδη προσχεδιασμένα από τη διοίκηση, αφού το ξενοδοχείο στο Καρπενήσι πρέπει να είναι εγκαίρως κλεισμένο. Φέτος θα γίνουν και κάποια φιλικά στον τόπο προετοιμασίας, αφού θα συμπέσει η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα με άλλες ομάδες, κάτι που δεν συνέβη πέρυσι, λόγω της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της Super league 1.

Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά θέματα είναι και οι υποδομές. Η Κ19 θα συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μέχρι τις 27 Ιουνίου, η Κ17 σταμάτησε οριστικά, αφού το πρωτάθλημα δεν συνεχίστηκε, ενώ η Κ15 θα πρέπει να δημιουργηθεί από την αρχή, γιατί πέρυσι δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Φέτος, όμως, θα υπάρξει πλήρης λειτουργία και φυσικά αυτό σημαίνει πρόσληψη προπονητή για την Κ15 και ανάθεση σε κάποιο πρόσωπο του ρόλου του τεχνικού διευθυντή Ακαδημιών. Ενδεχομένως εκεί να αξιοποιηθεί ο κ. Μπαδήμας, αν ο νέος προπονητής της μεγάλης ομάδας φέρει δικό του βοηθό.

Και τέλος, ενδεχομένως μέσα στον Ιούνιο να προκύψει κάποια είδηση σχετική με τα διαρκείας, αφού από την επόμενη σεζόν θα επιστρέψει κόσμος στα γήπεδα, όμως το πόσοι και πως είναι κάτι που εξαρτάται από το Υπουργείο και τους  λοιμωξιολόγους. Το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά όλες τις ομάδες, που περιμένουν επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες για να οργανωθούν κατάλληλα στο πως θα υποδεχτούν ξανά με ασφάλεια τους φιλάθλους τους στα γήπεδα.