image description

Μέσα σε μία εβδομάδα περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Εθνικό μας Στάδιο, προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές που τέθηκαν από πλευράς UEFA για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας του Europa League.

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, θα απαιτηθεί να μεγαλώσει το πλάτος του αγωνιστικού χώρου κατά 1μ και 60εκ., κάτι που απαιτεί μεταφορά φρεατίων και σωληνώσεων, γι’ αυτό και θεωρείται το πιο δύσκολο απ’ όσα πρέπει να γίνουν. Στην πλευρά που θα σκαφτεί θα τοποθετηθεί έτοιμος χλοοτάπητας, ενώ θα καλυφθεί με πλαστικό τάπητα το ταρτάν μπροστά από τη μεγάλη σκεπαστή.

Από εκεί και πέρα, θα τοποθετηθούν τα καρεκλάκια που λείπουν στο πάνω πέταλο και ανάλογα με το ενδιαφέρον των φιλάθλων από την αντίπαλο του ΠΑΣ, θα προστεθούν και καθίσματα στο κάτω πέταλο.

Στα αποδυτήρια θα παραχωρηθεί ένα γραφείο προπονητή στον αντίπαλο προπονητή και θα προστεθούν κάποια καθίσματα και ντουλάπια.

Στα δημοσιογραφικά θα συνδεθεί το internet

Το πρόβλημα του πάρκινγκ των αξιωματούχων θα λυθεί με την προσωρινή παραχώρηση της αυλής του 4ου Γυμνασίου που είναι πολύ κοντά στο γήπεδο.

Τα έργα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ηπείρου που υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τη ΓΓΑ, ενώ η επιτροπή σταδίων έκανε απευθείας ανάθεση του έργου στον εργολάβο που συντηρεί το γήπεδο. Το κόστος είναι περίπου στις 20.000 ευρώ.