image description

Πάρα πολύ χρήσιμο για τον Γιάννη Πετράκη αποδείχτηκε το φιλικό που έδωσε στο Εθνικό Στάδιο Άχνας ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για τα παιχνίδια που δίνουν την επόμενη εβδομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο μεν ΑΠΟΕΛ παίζει στα προκριματικά του Champions League και ο ΠΑΣ στα προκριματικά του Europa.

Οι Ηπειρώτες ηττήθηκαν με 2-1, με το σκορ να διαμορφώνεται από το α’ ημίχρονο, με τον Σωτηρίου να σκοράρει στο 3ο και το 13ο λεπτό και τον Φερφελή να ισοφαρίζει προσωρινά στο 4ο.

Η εικόνα του ΠΑΣ δεν ήταν άσχημη για την περίοδο που βρισκόμαστε και για τις 9 μέρες που έχει μπροστά του ως τον αγώνα του Europa League, ωστόσο κάποιες χτυπητές αδυναμίες φάνηκαν, με βασικότερη την άμυνα που παραδόξως δεν λειτούργησε σωστά στα πρώτα 20-25 λεπτά. Οι σέντρες από τα πλάγια έβγαιναν με μεγάλη ευκολία και στο κέντρο της άμυνας ο Σωτηρίου «τρύπωνε» εύκολα. Αν και η άμυνα του ΠΑΣ στηρίζεται στον περσινό «κορμό», κάτι δεν λειτούργησε καλά και το πρόβλημα διογκώθηκε στην αρχή του ματς.

Είναι ευτυχία για τον ΠΑΣ που έδωσε ένα τόσο δυνατό φιλικό με ομάδα που παίζει στο Champions League, γιατί η “ακτινογραφία” που θα βγει από το “κυανόλευκο” τεχνικό τημ, θα είναι ακριβέστατη.

Πάντως δεν πρέπει να παραλείπουμε, ότι στα φιλικά δεν γίνεται ανάλυση του κάθε παίκτη και της αντιπάλου ομάδας γενικότερα, οπότε είναι λογικό να «διαβάζεται» ο αντίπαλος στη διάρκεια του ματς. Άρα κάποιες αδυναμίες ίσως να εξηγούνται κι έτσι.

Επίσης στα μειονεκτήματα του ΠΑΣ ότι δεν μπορούσε να βγάλει πολλά τρεξίματα, αλλά κι αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο, καθώς η ομάδα τώρα τελείωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα πόδια είναι ακόμα βαριά.

Στα θετικά είναι ότι οι Γιάκος και Φερφελής που έπαιξαν στην επίθεση πήγαν αρκετά καλά. Ειδικά ο Γιάκος ήταν μέσα στους διακριθέντες. Καλή παρουσία είχαν επίσης οι Ναδάλες και Κούτρης από αριστερά, με τον Ισπανό να θυμίζει τον καλό του εαυτό και τις άριστες σέντρες που είχε.

Στα χαφ, ο Γαρουφαλιάς δεν μπόρεσε να σηκώσει το φορτίο, αλλά η είσοδος του Λίλα στο 55’ έλυσε το πρόβλημα εκεί. Θέλει το χρόνο του ακόμα ο Ακόστα για να βρει τον καλό του εαυτό, ενώ ο Πασχαλάκης πήρε το χρόνο του σήμερα και γενικώς κάθε μέρα θα βελτιώνεται.

Ανεπίσημο ντεμπούτο έκαναν στα τελευταία λεπτά οι Δώνης και Ντόλοβατς, με τον Δώνη να είναι κινητικός και να μοιράζει καλά την μπάλα.

Ο κ. Πετράκης είναι βέβαιο ότι είδε πολλά πράγματα σήμερα, ενώ ακουγόταν από τον πάγκο να λέει συνεχώς μπράβο στους παίκτες του και να τους ενθαρρύνει. Κάποια πράγματα σίγουρα τον άφησαν ευχαριστημένο, κάποια άλλα θα προσπαθήσει να τα διορθώσει στις 9 μέρες που απομένουν.

Εξυπακούεται ότι η ομάδα θέλει μεταγραφές, αυτό δεν το παραγνωρίζει κανείς, γι’ αυτό και ως την Παρασκευή θα έχουμε ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ώρες να έχουμε ανακοίνωση για επιθετικό, που ίσως να είναι ο Νταβίντ Τόρρες, που παλιότερα είχε αγωνιστεί στον Πλατανιά.

Δείτε συνθέσεις, φωτογραφίες και το πως εξελίχθηκε το ματς λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ