Μετά από αρκετές περιπέτειες και τον τραυματισμό ενός 5χρονου παιδιού η παιδική χαρά του Κουραμπά είναι έτοιμη να ανοίξει και επίσημα τις πόρτες της για τους μικρούς δημότες των Ιωαννίνων.

Μια παιδική χαρά η αναβάθμιση της οποίας κόστισε περίπου 600.000 ευρώ είναι πια έτοιμη να λειτουργήσει καθώς ο δήμος θα έχει στα χέρια του, πιθανά μέχρι την Παρασκευή, και το τελευταίο πιστοποιητικό που ανέμενε προκειμένου να είναι και τυπικά εντάξει.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η παραλαβή του πιστοποιητικού να γίνει από τον ίδιο τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Ο φάκελος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έφυγε για το Υπουργείο στις 30 Ιουνίου και λογικά, είναι έτοιμος να επιστραφεί στον Δήμο.

Την ίδια ώρα όμως στα Γιάννενα τα προβλήματα στην συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν έχουν τέλος. Μόλις χθες ένα ακόμα παιχνίδι εντοπίστηκε φθαρμένο καθώς ένα ξύλο είχε σπάσει πιθανά από μεγάλη πίεση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης που επιθεώρησε το χώρο κάλεσε αμέσως τον εργολάβο να το επιδιορθώσει ενώ εκτίμησή του είναι πως η φθορά προκλήθηκε από ενήλικες ή παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που πιθανά να μπήκαν στον χώρο της παιδικής χαράς τη νύχτα.

Σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα της παιδικής χαράς δε θα σημάνει αυτόματα και το τέλος των περιπετειών για τον δήμο καθώς με βάση το… βεβαρυμμένο παρελθόν της πολλοί θα είναι αυτοί που στην πρώτο ατύχημα, μικρό ή μεγάλο, θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την ποιότητα του έργου ζητώντας ευθύνες.

Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η υπόθεση του ακρωτηριασμού του 5χρόνου τότε αγοριού θα συνεχιστεί να στα δικαστήρια με τους γονείς του να έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Στο μεταξύ χθες οριστικοποιήθηκε και ο ανάδοχος για το έργο της αναβάθμισης των 55 παιδικών χαρών σε όλο τον δήμο.

[Πηγή: neoiagones.gr]