Μετά από έναν και πλέον χρόνο που μελετάται ως η ιδανικότερη λύση για τους “Ζωσιμάδες” για να αποφεύγεται ο πάγος και να μπορεί να αναπτύσσεται το χόρτο και τον χειμώνα και μετά την οριστική απόφαση που ελήφθη προ μηνός, οι λάμπες θερμότητας ήρθαν και στα Ιωάννινα για να αντικαταστήσουν το… ειδικό μηχάνημα που είχε γίνει ανέκδοτο!

Κατά καιρούς εφαρμόστηκαν διάφορες λύσεις στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλάχτηκε το στέγαστρο για να περνάνε οι ακτίνες του ήλιου, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά καλύμματα για το χόρτο, τουρμπίνες θερμού και ψυχρού αέρα, αλλά τίποτα δεν ήταν αποτελεσματικό.

Οι ειδικές λάμπες θερμότητας είναι μία λύση που εφαρμόζεται και στο εξωτερικό και εκτός από το να μια πιάνει πάγο το γήπεδο, θα βοηθάει να αναπτύσσεται και τον χειμώνα το χόρτο με τον ίδιο ρυθμό που αναπτύσσεται και στην πλευρά που το βλέπει ο ήλιος.

Η πρώτη ράγα με τις ειδικές λάμπες έφτασε ήδη στο Πανηπειρωτικό και θα ακολουθήσει άλλη μία, για να μεταφερθούν στη συνέχεια αμφότερες στους “Ζωσιμάδες” που θα είναι η μόνιμη βάση τους.

Οι συγκεκριμένες ράγες αναπτύσσονται και καλύπτουν μια πολύ μεγάλη επιφάνεια εκατοντάδων τετραγωνικών, όπως μπορείτε να δείτε και σε φωτογραφία από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου ο Παναθηναϊκός εφαρμόζει την ίδια λύση.