image description

Πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα της Super League κάνουν σήμερα στις 20:30 στο «Κλ. Βικελίδης» οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά, σ’ ένα φιλικό παιχνίδι με τον Άρη πολύ υψηλών απαιτήσεων, καθώς ο αντίπαλος ενισχύθηκε σημαντικά αυτό το καλοκαίρι.

Οι «κίτρινοι» είναι σαφώς πιο έτοιμοι, καθώς ξεκίνησαν από μέσα Ιουνίου την προετοιμασία τους και είχαν και τη σύντομη ευρωπαϊκή παρουσία με τα δύο παιχνίδια κόντρα στην Αστάνα. Συνολικά ο Άρης έχει δώσει 6 φιλικά ματς και 2 επίσημα. Νίκησε τη Λοκομοτίβ Μόσχας (2-1), την Αστάνα (2-1) και τον Βόλο (4-3). Ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (2-1), τη Χάιντουκ Σπλιτ (3-1), τον Ολυμπιακό (3-0) και την Αστάνα (2-0). Και αναδείχτηκε ισόπαλος με την ΑΕΛ (0-0).

Αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε μόλις 3 φιλικά ματς. Ηττήθηκε από τη Λαμία (2-0) και τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) και αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Παναιτωλικό (0-0).

Οπότε με τη μεγαλύτερη ετοιμότητα στην οποία λογικά βρίσκεται ο Άρης. αναμένεται να φανερώσει αρκετά δυνατά και αδύναμα σημεία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πάθος, ομαδικό πνεύμα και συγκέντρωση είναι τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται στο σημερινό παιχνίδι για να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του φιλικού αυτού αγώνα. Είναι άλλωστε στοιχεία τα οποία θέλει να βλέπει ο κ. Μεταξάς όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη, γιατί χωρίς πάθος και θέληση τα συστήματα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο.

Από εκεί και πέρα, ο κόουτς θα προσαρμόσει την τακτική του ανάλογα, ώστε ο ΠΑΣ Γιάννινα να βγει με κέρδη απ’ αυτό το ματς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Το γκολ, πάντως, είναι από τα ζητούμενα της σημερινής αναμέτρησης, αφού μέχρι τώρα η «κυανόλευκη» ομάδα δεν έχει σκοράρει και πρέπει να αρχίσει να δείχνει ότι το θέμα αυτό θα αρχίσει να επιλύεται.

Η αποστολή των Ηπειρωτών αναχωρεί σήμερα για Θεσσαλονίκη και το ποιοι θα συμπεριληφθούν θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Θα απουσιάζει, πάντως, ο Σνάιντερ που είχε χθες μία σύσπαση στον μηρό και δεν έβγαλε όλο το πρόγραμμα. Σήμερα θα επισκεφθεί τον γιατρό κ. Ριστάνη για περαιτέρω εξετάσεις. Κανονικά υπολογίζεται ο Ντομίνγκεθ που είχε αγωνιστεί και στο δίτερμα με την Κ19.

Ο κ. Μεταξάς ίσως αποκαλύψει τις σκέψεις του για τη βασική ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την άλλη εβδομάδα, αλλά από εκεί και πέρα θα γίνουν σίγουρα και αρκετές αλλαγές μετά το 60’, για να διατηρηθούν σε ετοιμότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες.

Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2 στις 20:30, ενώ στις εξέδρες θα βρεθούν και φίλοι του Άρη. Γι’ αυτούς πόλος έλξης στο παιχνίδι θα είναι η παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων που θα προηγηθεί του φιλικού και φυσικά η μετέπειτα συμμετοχή τους στο ματς.