Συνέντευξη τύπου πριν τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Οντ έδωσε ο Γιάννης Πετράκης στην αίθουσα τύπου του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων. Ο τεχνικός του ΠΑΣ έχρισε φαβορί τους Νορβηγούς, αλλά στη θεωρία, γιατί η πράξη πολλές φορές μπορεί να διαφέρει. Επίσης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της στιγμής για το σύλλογο και την πόλη και τόνισε ότι από τη μία είναι γιορτή, από την άλλη όμως η ομάδα του θα παίξει με σοβαρότητα και πειθαρχία για το θετικό αποτέλεσμα.

«Η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ είναι σπουδαίο γεγονός για όλη την οικογένεια του ΠΑΣ, για τον κόσμο της πόλης και ολόκληρης της Ηπείρου. Είναι μεγάλη χαρά για μας που συμμετέχουμε σ’ αυτήν τη διοργάνωση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα καλά οργανωμένη, που είναι 2η στο πρωτάθλημά της. Αυτή είναι η μία πλευρά. Από εκεί και πέρα έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και στους παίκτες μας. Αποτελεί επιπλέον πρόκληση για μας ότι παίζουμε με καλή ομάδα. Πιστεύουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Οντ για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Τα παιχνίδια τα βλέπουμε βήμα-βήμα. Ξέρω ότι θα γεμίσει το γήπεδο και το γεγονός αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη».

Για το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και πόσο αισιόδοξοι είναι όλοι: «Αυτό που μεταφέρω είναι η χαρά της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση. Οτιδήποτε προκύπτει άλλωστε, πρέπει να το βλέπουμε αισιόδοξα. Παίζουμε για πρώτη φορά στο Γιουρόπα Λιγκ. Καλούμαστε αυτήν την ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο πως θα κάνουμε το καλύτερο και ό,τι είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ. Το άγχος και η πίεση στη δουλειά μας υπάρχουν, αλλά με αφοσίωση μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα».

Για το γεγονός ότι οι φίλαθλοι βλέπουν το ματς ως γιορτή και δευτερευόντως ασχολούνται με το αποτέλεσμα και αν αυτό το κλίμα επηρεάζει και την ομάδα: «Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε και να μην υπάρχει θέληση για το αποτέλεσμα, συγκέντρωση και πειθαρχία. Ο κόσμος ίσως έχει την άποψη της γιορτής, αλλά εμείς δεν παίζουμε για να παίζουμε, αλλά για να έχουμε ανταποδοτικά οφέλη. Θα προσπαθήσουμε να το ευχαριστηθούμε εμείς, οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος».

Για το βαθμό ετοιμότητας και αν χρίζει κάποιον φαβορί της αυριανής αναμέτρησης: «Η ομάδα της Νορβηγίας είναι φαβορί, έχει εμπειρία στο θεσμό, γιατί πέρυσι αποκλείστηκε πριν τους ομίλους, έχουν ρυθμό, έχουν αγώνες, αλλά να ξέρετε τη θεωρία δεν την ακολουθεί πάντα η πράξη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας».

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Οντ: «Αυτά αφορούν τη δουλειά μας και πρέπει να τα μοιραστώ μόνο με τους παίκτες. Τα άλλα τα πλεονεκτήματα τα είπα ήδη. Τα αγωνιστικά δεν πρέπει να τα κοινοποιήσουμε».

Για το αν έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα και το σχήμα: «Σχεδόν. Το σχήμα θα το στηρίξουμε στην περσινή μας βάση».

Για το αν έχει μπει ως στόχος σκορ πρόκρισης από αύριο: «Θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε την καλύτερη και πιο αντικειμενική προσέγγιση για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η δουλειά μας είναι δύσκολη, αλλά θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν θα παίξουν οι 4 μεταγραφές του καλοκαιριού: «Ο Ντόλοβατς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, για τους άλλους θα δείξει η ίδια η πράξη».

Για το τι σημαίνει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον Γιάννη Πετράκη προσωπικά: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδια για εμένα. Είναι τιμητικό και είμαι χαρούμενος.

Για τους παράγοντες που συνετέλεσαν να φτάσει εδώ ο ΠΑΣ: «Η ίδια συνταγή φέρνει πάντα την επιτυχία. Οι προϋποθέσεις της οικογένειας, της ομάδας, των καλών παικτών που αξιοποιούνται με τη δουλειά. Ο συνδυασμός αυτός δίνει την επιτυχία. Μέσα απ’ αυτό προέκυψε και η επιτυχία για μας».