Ένα σενάριο που ήταν πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί και ήταν γνωστό πριν καν τελειώσουν τα play-offs της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, τελικώς είναι γεγονός. Μετά τη Νικόπολη, και ο Βίκος Ζαγοροχώρια θα μπορεί να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, παίρνοντας τη θέση του Χαρίλαου Τρικούπη που κάλυψε κενή θέση στη Β’ Εθνική.

Ρεπορτάζ του έγκυρου site basket247.gr αναφέρει:

Ο Χ.Τρικούπης η ομάδα από το Μεσολόγγι ύστερα από την εξαιρετική τους περσινή χρονιά ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος του χρόνου θα αγωνίζονται στην Β’ Εθνική κατηγορία και μάλιστα στον όμιλο του Βορρά. Στον ίδιο όμιλο με τον Α.Ο.Αγρινίου γεγονός που φέρνει δύο ομάδες από τον Νομό της Αιτωλοακαρνανίας στην Β’ Εθνική.

Με την άνοδο όμως του Τρικούπη έχουμε κάποιες ανακατατάξεις στις υπόλοιπες κατηγορίες. Η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, Νικόπολη Πρέβεζας, ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική κατηγορία αλλά και η ομάδα του Βίκου Ζαγοροχώρια θα ανεβεί κατηγορία εξαιτίας της αναδιάρθωσης καλύπτοντας έτσι το κενό του Τρικούπη στην Γ’ Εθνική.

Όσον αφορά την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι θα γίνει με την θέση που μένει κενή λόγω της ανόδου του Βίκο Ζαγοροχώρια, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των τρίτων της περσινής Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους τους ήταν οι Απόλλων Μεσολογγίου και ο Αίαντας Άρτας.