Δύο εκ των κορυφαίων του αγώνα η Σαμάνθα Κούπερ και η Έμιλι Πόττερ, μαζί με τη Σταυριανή Βιντσιλαίου που έπαιξε απέναντι στην προηγούμενη ομάδα της.
image description

Θα μπορούσα να γράψω για την ζώνη του ΠΑΣ που κατά διαστήματα απέδωσε. Θα μπορούσα να γράψω για το «σπάσιμο» του zone press των Εσπερίδων, το οποίο δεν το πολυκατάφεραν οι γηπεδούχες. Θα μπορούσα να γράψω για το εφιαλτικό τρίτο δεκάλεπτο για τον ΠΑΣ. Θα μπορούσα απλά να παραθέσω τα συνηθισμένα στατιστικά  και στοιχεία ενός αγώνα μπάσκετ…

…Αν έκανα όλα τα παραπάνω ΔΕΝ θα μπορούσα να σας μεταφέρω τη μαγεία του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Εσπερίδες Καλλιθέας, τον οποίο ο γηπεδούχος… κέρδισε… χάνοντας μ’ έναν πόντο!  Σας διαβεβαιώνω πως ο υπογράφων έχει σώας τας φρένας και πλήρη επίγνωση αυτού που έγραψε! Γιατί , μπορεί το ταμπλό να έγραψε 69-70 υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά η παρακαταθήκη που άφησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΣ ισοδυναμεί με ολόκληρη νίκη! Κι ας έχασε…

Η ουσία του μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι πολλά πράγματα, αλλά για μας τους ρομαντικούς είναι κυρίως κατάθεση καρδιάς και ψυχής. Κι απ’ αυτά είχε περίσσευμα ο «ταύρος». Κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που φαινόταν τελειωμένο στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η διαφορά εκτοξεύθηκε σε απλησίαστα ύψη, για κοινές… «θνητές» ομάδες. Κι όμως Ο ΠΑΣ δεν το παράτησε. Και ξεκίνησε την αντεπίθεση, που φαινόταν καταδικασμένη ευθύς εξ αρχής, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν.

Ο… Ζουράρις!

Ο… Κώστας Ζουράρις θα μιλούσε για… μέζεα και θα είχε και δίκιο. Εμείς θα το απλοποιήσουμε. Αυτό που είδαμε ήταν τσαγανό και μέταλλο ομάδας. Ο ΠΑΣ είχε το σθένος να γυρίσει το παιχνίδι. Κι είχε τη δύναμη να νικήσει ακόμη και τον δικό του κακό εαυτό, όταν δύο απίστευτα λάθη του προς το τέλος, έδειξαν και πάλι ότι το ματς τελείωσε. Κι όμως το ξαναγύρισε! Και θα το πήγαινε στην παράταση, αν η «άτιμη» η… μύτη του παπουτσιού της φύση και θέση εμβληματικής αρχηγού του Ντίνας Σαρηγιαννίδου , δεν πατούσε ελάχιστα τη γραμμή του τρίποντου, στο τελευταίο εύστοχο σουτ. Κι όμως… η ήττα δεν έχει σημασία. Τεράστια αξία έχει η προσπάθεια και η αντίδραση όλης της ομάδας. Η απίστευτη πίστη στην ανατροπή και τα μεγάλα σουτ που μπήκαν. Κι αυτό είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η επόμενη μέρα

Κι από δω και πέρα τι; Ο ΠΑΣ πρέπει ν’ αποφασίσει τι θέλει απ’ την κατηγορία κι απ’ τον εαυτό του. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει όλα τα φόντα να διακριθεί και να κάνει εξαιρετική πορεία. Αρκεί να «χτιστεί» γύρω από κάποιους πυλώνες και βάσεις, τους οποίους πρέπει να φροντίσει προσεκτικά η ομάδα. Γι ’αυτό υπάρχει καιρός μεν, αλλά καλό είναι να ξεκινήσει από τώρα η συζήτηση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 34-42 (ημίχρονο), 47-61, 69-70 (τελικό)

Διαιτητές οι κ.κ. Τσιρτσιμάλης, Παζώλης, Γεωργούλης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γούλας): Μπλασιέ, Χούλη, ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ 12(2), ΚΑΛΑΜΠΑΚΟΥ 15(3), ΚΟΥΠΕΡ 19(2) (25 ριμπάουντ), Χρηστάκη, Σλιμ 13(1), Παπαδοπούλου, Μαρίνη 10(1).

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (Νανάκος): ΚΑΜΜΕΝΟΥ 18(6), Γασπαράτου 2, Λουκάτου 3, ΠΟΤΤΕΡ 24, Μπενέκη 6, Ζούμπακ, Βιντσιλαίου Στ. 2, Κασάπογλου 5(1),  Μπάραχμαν 10.

Αποτελέσματα

ΠΑΣ Γιάννινα-Εσπερίδες Καλλιθέας 69-70
Νίκη Λευκάδας-Ολυμπιακός 55-95
Ελευθερία Μοσχάτου-Δάφνη Αγ. Δημητρίου 76-51
ΟΑ Χανίων-Παναθηναϊκός 46-53
Ρεπό: ΠΑΟΚ

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός  32
2. Παναθηναϊκός 30
3. Εσπερίδες 27
4. Ελευθερία Μοσχάτου 22
5. ΟΑ Χανίων 22
6. Δάφνη Αγίου Δημητρίου 22
7. ΠΑΟΚ 22
8. Νίκη Λευκάδας 20
9. ΠΑΣ Γιάννινα 19