image description

Μπορεί το ζήτημα που προέκυψε με την έδρα που θα χρησιμοποιήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στον επαναληπτικό με την Άλκμααρ να  επιλύθηκε, όμως προέκυψε ακόμη ένα. Τι και αν ο  «Άγιαξ της Ηπείρου» δίνει τη δική του ευρωπαϊκή μάχη προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι, νομίζοντας πως έχουν τα κλειδιά ορισμένων ΠΑΕ, φροντίζουν να βάζουν τρικλοποδιές στις προσπάθειες της γιαννιώτικης ομάδας αλλά και του κόσμου της.

Γράφει ο Πέτρος Σιούλης

Στο Περιστέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει στις 4 Αυγούστου την ολλανδική Άλκμααρ για την τρίτη προκριματική φάση του Europa League. Η απόφαση πάρθηκε μετά από μία σειρά ανακοινώσεων που πέτυχαν το σκοπό τους, αιφνιδιάζοντας την ΠΑΕ  αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Την ίδια ώρα λοιπόν που το συγκρότημα του κ.Γιάννη Πετράκη παλεύει για να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα, βλέπει άπαντες να του γυρίζουν ην πλάτη.

Κοινό μυστικό αλλά ευρέως γνωστό είναι το γεγονός πως, όταν στην Ελλάδα κάποιοι παράγοντες δίνουν τα χέρια και επικυρώνουν  μία συμφωνία, για κάποιο λόγο τις περισσότερες φορές έρχονται οι λεγόμενοι τρίτοι, οι οποίοι δίχως να εκπροσωπούν το μεγαλύτερο κομμάτι των δύο αντίθετων στη συγκεκριμένη περίπτωση πλευρών, βρίσκουν τον τρόπο και πετυχαίνουν το σκοπό τους.

ΠΑΣ… για όλους

Μετά από σειρά συζητήσεων και με γνώμονα το καλύτερο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον φίλαθλο κόσμο του και την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, ο κ. Χριστοβασίλης τα βρήκε σε όλα με τον κ. Σπανό, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ατρόμητος, ώστε να διεξαχθεί στο Περιστέρι ο επαναληπτικός αγώνας με την Άλκμααρ.

Αρχικά, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ  το πάλεψε για το Αγρίνιο, όμως λίγο οι δυσκολίες που συνάντησε από τους οργανωμένους, λίγο και το παραθυράκι της UEFA που σε αναγκάζει να δώσεις το παιχνίδι σου στην ίδια πόλη που έχεις δηλώσει την δεύτερη έδρα, συνετέλεσαν στο να καταλήξει ο ΠΑΣ στην Αθήνα.

Παρ’ όλα αυτά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, είχε όλη την καλή διάθεση να παλέψει με κάθε μέσο για να μην ταλαιπωρηθούν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα με συνεχείς μακρινές μετακινήσεις αλλά οι αντιδράσεις που συνάντησε από Αγρίνιο μεριά, φάνηκαν τροχοπέδη και φρέναραν τις όποιες φιλοδοξίες είχε.

Ας μην ξεχνάμε πως επιπλέον χρόνος για χάσιμο δεν υπήρχε. Ο ΠΑΣ ετοιμάζεται να δώσει ακόμη μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση, κάτι που ενδέχεται να μετουσιωθεί σε επιπλέον βαθμολογικό όφελος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συνεπώς η Ηπειρώτικη ομάδα ενώ ήταν διατεθειμένη να τακτοποιήσει άμεσα τις εκκρεμότητες που είχε με το γηπεδικό και να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους της, βρήκε  απέναντί της κάποιους « βαμμένους με κίτρινο και μπλε», οι οποίοι είχαν διαφορετική άποψη, παρ’ όλο που επρόκειτο για μια γειτονική ομάδα.

Άπαντες γυρίζουν την πλάτη στον ΠΑΣ

Μόλις τρεις ημέρες πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση  με την Άλκμααρ, ο ΠΑΣ Γιάννινα μετ’ εμποδίων πήρε το «ΟΚ» για το Περιστέρι και τον επαναληπτικό που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου.

Έως ότου να επισημοποιηθεί το ζήτημα με το γηπεδικό, οι ιθύνοντες του ΠΑΣ Γιάννινα συνάντησαν την οργανωμένη αντίσταση των οπαδών του Παναιτωλικού αρχικά και του Παναθηναϊκού στη συνέχεια. Μάλιστα η ανακοίνωση των δεύτερων έκλεινε με τρόπο απειλητικό και ποινικά κολάσιμο.

Πόσο καλύτερο όμως θα ήταν το γήπεδό μας, αν ο καθένας κοιτούσε την καμπούρα του δίχως να πετάει το μπαλάκι στους γύρω του;

Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Ή τις άσχημες συνήθειες των προηγούμενων ετών αν θέλετε. Γι’ αυτό λοιπόν μην σας φαίνεται παράξενο που δεν μας βάζει κανείς μέσα στο σπίτι του, πλην του Ατρομήτου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εμείς γιατί τόσα χρόνια ζούμε έχουμε το ίδιο γήπεδο, δίχως να κάνουμε κινήσεις ουσίας αλλά να πέφτουμε στην παγίδα των πινελιών για τα μάτια απλώς της διοργανώτριας αρχής, προκειμένου να μας ανάψει το πράσινο φως, ώστε να χρησιμοποιούμε τους Ζωσιμάδες στο πρωτάθλημα και όχι στην Ευρώπη;

Ο κόσμος του ΠΑΣ  θέλοντας και μη παραμένει αμέτοχος στα γεγονότα, αν και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον  το γηπεδικό ζήτημα και τις κινήσεις του κ. Χριστοβασίλη για την καλύτερη δυνατή επίλυση του θέματος.

«Ένας κούκος δεν έφερε ποτέ την άνοιξη». Πολλοί όμως; Καιρός λοιπόν για πράξεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Ας πιέσει ο καθένας από το πόστο του όλους εκείνους που κάνουν τα στραβά μάτια και πετάνε κάθε φορά το μπαλάκι προς πάσα κατεύθυνση, αποποιώντας μάλιστα των ευθυνών τους, προκειμένου ο ΠΑΣ να αποκτήσει το δικό του γήπεδο!!!

Υ.Γ. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα σε συλλογικό επίπεδο έχει με τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό τόσο μεγάλη «βεντέτα», ώστε να μην μπορεί να αγωνιστεί στο γήπεδό τους ή το αντίστροφο, τότε πάω πάσο.

Έχει όμως μεγαλύτερη κόντρα από αυτήν του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ; Και τα λέω αυτό για να γυρίσετε το χρόνο πίσω στον Αύγουστο του 2010 και να θυμηθείτε την επίσημη ευρωπαϊκή αναμέτρηση που έδωσε η ΑΕΚ με αντίπαλο την Νταντί Γιουνάϊτεντ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τώρα ποιοι είναι οι κομπλεξικοί στην δική μας περίπτωση;

Του Πέτρου Σιούλη

image