Τρέχουν στο παρασκήνιο οι συζητήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ανανεώσεις των συμβολαίων, ώστε η ομάδα να κάνει απερίσπαστη από εκεί και πέρα τον υπόλοιπο μεταγραφικό της σχεδιασμό.

Οι Καραχάλιος και Εραμούσπε έχουν σχεδόν συμφωνήσει να επεκτείνουν πρόωρα τα συμβόλαιά τους που θα έληγαν το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ντομίνγκεθ είναι κι αυτός πολύ κοντά στη συμφωνία ανανέωσης, καθώς μένει ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι.

Ο επόμενος που σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει με την «κυανόλευκη» ομάδα είναι ο Μίκαελ Γκαρντάβσκι. Η εισήγηση του κ. Μεταξά, ανεξαρτήτως αν θα έμενε ο ίδιος, ήταν να κρατήσει η ομάδα τους Γκαρντάβσκι, Στάνκο και Σνάιντερ, με τον πρώτο να πείθει τη διοίκηση, λόγω του ότι είναι πολυθεσίτης παίκτης και μπορεί να παίξει και ως χαφ, αλλά και ως μπακ, τόσο αριστερά όσο και δεξιά. Έτσι το συμβόλαιο του Γερμανοπολωνού θα είναι αυξημένο φέτος για να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Για τους άλλους δύο (Στάνκο και Σνάιντερ) που θα ολοκλήρωναν την ύπαρξη ενός ικανοποιητικού κορμού από την περσινή σεζόν, δεν έχει προκύψει κάτι ακόμα, αλλά δεν φαίνεται τόσο μεγάλη διάθεση ανανέωσης από πλευράς διοίκησης τουλάχιστον.

Για το θέμα Μεταξά δεν προέκυψε τίποτα το νεότερο, αλλά το σωστό θα ήταν να ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα μέσα στον Μάιο, ώστε αν έρθει νέος προπονητής να έχει λόγο στις νέες μεταγραφές.