image description

Παραμένει το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα για τον Ντάαν Ριένστρα του Βόλου, αφού πρόκειται για παίκτη σε επιτελική θέση που μπορεί να αποκτήσει κομβικό ρόλο στην ομάδα που θέλει να «χτίσει» ο Θανάσης Στάικος.

Το ότι ακόμα δεν έκλεισε η συμφωνία, όπως έγινε με τους Ροσέρο, Κιάκο, Σταματελόπουλο και Τσάβο, έχει να κάνει καθαρά με τις συζητήσεις που γίνονται εντός της ομάδας για το αν είναι υπερβολικά μεγάλο ή όχι το ρίσκο να αποκτηθεί ένας ποιοτικός μεν παίκτης, ο οποίος προέρχεται όμως ήδη από επέμβαση στον χιαστό.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ήδη υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης που προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο Πέδρο Κόντε, οπότε λογικό είναι να υπάρχει ένας προβληματισμός για το αν χωράει κι άλλος παίκτης στο ρόστερ με ελάχιστες συμμετοχές την περσινή σεζόν.  Αν βρεθεί κάποια φόρμουλα με τον Ολλανδό μέσο, όπως για παράδειγμα να υπάρξει ένας μίνιμουμ αριθμός συμμετοχών, δεν αποκλείεται η μεταγραφή του Ριένστρα να προχωρήσει. Εξυπακούεται ότι θα περάσει και από εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις, πριν αποφασιστεί το οτιδήποτε.

Σε παρόμοιο δίλημμα βρίσκεται η ομάδα και για την απόκτηση του Ζαν Μπατίστ Λέο. Οι συζητήσεις είναι δεδομένες, έχουν γίνει, αλλά πριν αποφασιστεί οτιδήποτε, θα πρέπει να υπάρξει «πράσινο φως» από τον γιατρό της ομάδας κ. Σταύρο Ριστάνη.

Από εκεί και πέρα, η φημολογία για μεταγραφές συνεχίζεται, αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για τη θέση του τερματοφύλακα είναι ο Γάλλος Μπουσέ που είχε περάσει από τον Άρη πρόσφατα και του Κότσαρη που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Δεν είναι όμως τα μοναδικά. Η ομάδα δεδομένα θέλει έναν τερματοφύλακα που θα κάνει τη διαφορά στο ρόστερ, όπως την έκανε και ο Λοντίγκιν, γι’ αυτό και οι επιλογές «ζυγίζονται».

Στο ρεπορτάζ του ΠΑΣ έχει παίξει και το όνομα του αριστερού μπακ του Παναθηναϊκού, Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, αλλά θεωρείται πλέον καλυμμένη η θέση του αριστερού μπακ, αφού ως πρώτη επιλογή στον ΠΑΣ βλέπουν τον Κιάκο και ως δεύτερη τον Ποζνάνσκι. Υπάρχουν όμως και οι νεαροί Ρίζος και Πήλιος και μένει να δούμε τι ρόλο θα έχουν στο νέο ρόστερ.

Σχετικά με τις ανανεώσεις, ο ΠΑΣ δεν αποκλείεται τελικά να… «καταφέρει» να χάσει τους πάντες! Απ’ όλα τα συμβόλαια που έληγαν, είχε δοθεί προτεραιότητα σε Γκαρντάβσκι και Ντομίνγκεθ, αφού Στάνκο, Σιόντης, Σνάιντερ, Μπρένερ, Οικονομόπουλος είχε προαποφασιστεί ότι δεν θα έκανε κίνηση η ομάδα να τους κρατήσει. Πλέον το όνομα του «πολυεργαλείου» Γκαρντάβσκι παίζει πολύ δυνατά για τον Αστέρα, ενώ «νερά» κάνει και η περίπτωση Ντομίνγκεθ που μέχρι πρόσφατα θεωρούταν σίγουρη.

Μέχρι τελευταία στιγμή, πάντως, οι δύο αυτές περιπτώσεις θα παλεύονται από τη διοίκηση, γιατί έτσι θα δώσει στον κ. Στάικο την ευκαιρία να δουλέψει πάνω σ’ έναν κορμό στον οποίο θα στηρίξει το πλάνο του. Διαφορετικά θα τον οδηγήσει να δημιουργήσει από το μηδέν κι αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι.