Διήμερο ξεκούρασης δόθηκε στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα για Κυριακή και Δευτέρα. Μετά από μια επίπονη εβδομάδα με τρεις αγώνες, ο κ. Στάικος αποφάσισε τελικά να αφήσει για δύο μέρες τους παίκτες του ελεύθερους, αν και αρχικά το πρόγραμμα προέβλεπε πρωινή προπόνηση για την Κυριακή και ρεπό μόνο τον Δεκαπενταύγουστο.

Με το φιλικό κόντρα στην Καρμιώτισσα έπεσε η αυλαία των φιλικών και σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε θετικά σημάδια στον τρόπο που αναπτύσσεται και μάλιστα βρήκε γκολ στα 5 από τα 6 φιλικά και με σχετικά πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά στην επιθετική λειτουργία αποδίδει ακόμα και χωρίς Κόντε, πόσο μάλλον αν θα είναι διαθέσιμος και ο Ισπανός επιθετικός.

Αυτό που αποτελεί πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι η ανασταλτική λειτουργία. Ήταν άλλωστε ένα κομμάτι που δεν δουλεύτηκε εξαντλητικά όπως η επιθετική λειτουργία, κι αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο αμυντικό τρανζίσιον και στη συνοχή, όπως τόνισε στις δηλώσεις του και ο προπονητής.

Πρόσθεσε δε και κάτι άλλο, ότι τα φιλικά είναι διαφορετικά από τα επίσημα, οπότε και η εικόνα που θα δούμε προσεχώς θα διαφέρει, αφού είναι λογικό και οι προπονητές κάποιες φορές να μην ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους στην προετοιμασία.

Θα γίνει κι άλλη μεταγραφή

Η εικόνα των φιλικών ήταν εκείνη που θα κινούσε τα μεταγραφικά νήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως είχε πει ο κ. Χριστοβασίλης όταν προανήγγειλε το τέλος των μεταγραφών από την Πολωνία. Τελικά στο ρόστερ χωρούσε ένας ακόμα εξελίξιμος παίκτης, ο Φοφανά και δεν αποκλείεται να γίνει και κάτι ακόμα, αφού ο κ. Στάικος αναφέρθηκε σε επικείμενη συνάντηση με τον πρόεδρο για να αναλύσουν τα συμπεράσματα της προετοιμασίας.

Κατά τα δικά μας συμπεράσματα πάντως, απαιτείται μία ακόμα μεταγραφή αριστεροπόδαρου στόπερ, θα ήταν χρήσιμη η επιστροφή Ντομίνγκεθ ή απόκτηση ενός τέτοιου παίκτη για να καλύπτει τα κενά των Μπιλμπάο και Ριένστρα είτε λόγω κούρασης είτε λόγω τραυματισμών ή καρτών και τέλος ίσως να χρειάζεται κι ένας ακόμα φορ, υπό το ρίσκο των συχνών απουσιών των Κόντε, Σταματελόπουλου και Λέο. Για την τελευταία θέση, πάντως, ο Ροσέρο έδειξε καλά δείγματα γραφής εφόσον χρειαστεί να παίξει εκεί ως λύση ανάγκης για κάποια ματς σε συνδυασμό ως λύσης ανάγκης του Παμλίδη, αν και μόνος στην κορυφή είναι φανερό ότι δυσκολεύεται πολύ.

Υπάρχει 1 ακόμα μήνας μεταγραφών (1,5 μαζί με την περίοδο για τους ελεύθερους), αλλά όσο πιο γρήγορα προχωρήσει ο ΠΑΣ στην κάλυψη αυτών των κενών τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργήσει ένα πολύ πιο γεμάτο ρόστερ.