Η ώρα που όλη η ελληνική κωπηλασία περίμενε, έφτασε. Τα γαλανόλευκα πληρώματα ρίχνονται στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο με στόχο τη μεγάλη διάκριση.

Πρώτο στη λίμνη Rodrigo de Freitas στην καρδιά του Ρίο θα αγωνιστεί το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη. Οι ασημένιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2015 θα αγωνιστούν στην τρίτη προκριματική σειρά με αντιπάλους τα πληρώματα από Τσεχία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στόχος τους η κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν απευθείας στον ημιτελικό. Μόνο η βάρκα που θα πάρει την 4η θέση θα πάει στον επαναληπτικό προκειμένου να έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο προκριματικός της ελληνικής βάρκας θα ξεκινήσει στις ακριβώς στις 17:20 ώρα Ελλάδας (11:20 τοπική).

Λίγο αργότερα στις 18:10 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών στον αντίστοιχο προκριματικό. Οι Σπύρος Γιάνναρος-Παναγιώτης Μαγδανής-Στέφανος Ντούσκος (αθλητής του ΝΟΙ)- Γιάννης Πέτρου θα αντιμετωπίσουν τις Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Δανία με στόχο την πρώτη τριάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση απευθείας στα ημιτελικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Η τετράκωπος η βαριά θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της την Κυριακή με την κούρσα της να είναι προγραμματισμένη στις 18:20 (ώρα Ελλάδας).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του σαββατοκύριακου θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3 ενώ από τη Δευτέρα οι αγωνες θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ2.