image description

Ονειρεμένη πρεμιέρα για τα ελληνικά κουπιά στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο. Τόσο το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη όσο και η τετράκωπος ανευ ελ βαρών των ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο, Παναγιώτη Μαγδανή, Γιάννη Πέτρου και Στέφανο Ντούσκο κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης αποφεύγοντας την παραπάνω ταλαιπωρία του επαναληπτικού.

Πιο συγκεκριμένα οι δυο ασημένιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2015 ξεκίνησαν στη δεύτερη θέση της κούρσας ωστόσο λίγο μετά τα μισά , περίπου στα 1200μ. , το ένα κουπί λόγω του κυματισμού βούλιαξε με αποτέλεσμα η ελληνική βάρκα να χάσει έδαφος. Δεν έχασε ωστόσο τη θέση της αφού ανέκαμψε στα επόμενα μέτρα για να πάρει τελικά την πολυπόθητη τρίτη θέση που την οδήγησε στα 12 καλύτερα πληρώματα . Ο χρόνος της 7.20.64, με τη Νέα Ζηλανδία να τερματίζει στην 1η θέση με 7:14.31 και την Αυστραλία στην 2η με 7:17.34. Στην 4η θέση ήταν η Τσεχία με 7:35.85 που θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Ο ημιτελικό του διπλού σκιφ έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 15:50 ώρα Ελλάδας.

Λίγο αργότερα η βάρκα της τετρακώπου άνευ ελ βαρών , μια βάρκα με ελάχιστη προετοιμασία αφού ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στους Αγώνες κατάφερνε να εξασφαλίσει κι αυτή την είσοδό της στον ημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων. Οι Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, Στέφανος Ντούσκος και Παναγιώτης Μαγδανής πήραν από το ξεκίνημα την 3η θέση στην κούρσα και την κράτησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σφραγίζοντας κι αυτή το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:05.27 ενώ πρώτη ήταν Δανία με 5:58.21 και δεύτερη η Μ. Βρετανία με 6:01.27. Τέταρτη ήταν η Γερμανία με 6:14.87.

Ο ημιτελικός της τετρακώπου των ελαφρών θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Αυγούστου αμέσως μετά από αυτόν του διπλού των γυναικών στις 16:50 ωρα Ελλάδας.

 Η ώρα της βαριάς τετρακώπου ήρθε 

Το απόγευμα της Κυριακής (18:20 ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί ο προκριματικός της τετρακώπου των ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Χρήστου- Διονύση Αγγελόπουλο να επιδιώκουν να κατακτήσουν τη μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά. Αντίπαλοί της οι Γαλλία , Νότιος Αφρική και Μ. Βρετανία.