Στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου συγκαταλέγεται από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η τετράκωπος των ανδρών. Οι Γιάννης Τσίλης Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου και Διονύσης Αγγελόπουλος πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση πήραν την 2η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος και σφράγισαν την πρόκριση στα ημιτελικά.

To ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε από την 3η θέση και όταν πέρασε τα 1000μ. ανέβασε ρυθμό ,πέρασε στη 2η πίσω από την Μεγάλη Βρετανία την οποία και διατήρησε ως τον τερματισμό σημειώνοντας χρόνο 5:59.65. Την πρώτη κατέκτησαν οι Βρετανοί με 5:55.59 ενώ το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά πήρε το πλήρωμα της Γαλλίας με χρόνο 6:00.72. Στην 4η και τελευταία θέση έμεινε η βάρκα της Ν.Αφρικής που τερμάτισε σε 6:01.64 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό.

O ημιτελικός της τετρακώπου είναι προγραμματισμένος (εκτός απροόπτου) για την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

 

Η «Μεγάλη Τρίτη» για τα δυο πληρώματα έφτασε

Η μεγάλη μέρα όμως για τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα , η μέρα των ημιτελικών για το διπλό σκιφ των γυναικών και την τετράκωπο ελ βαρών των ανδρών είναι η Τρίτη (9/10).

Στις 16:10 ώρα Ελλάδας η Κατερίνα Νικολαϊδου και η Σοφία Ασουμανάκη θα αγωνιστούν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ με στόχο την κατάκτηση της μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων της κούρσας που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.

Το ελληνικό πλήρωμα έχει τον 4ο καλύτερο χρόνο στην κούρσα και θα αγωνιστεί στην 5ηδιαδρομή με αντιπάλους της Γερμανία, Κίνα, Λιθουανία, Ν. Ζηλανδία και ΗΠΑ.

Λίγο αργότερα στις 17:00 ώρα Ελλάδα θα είναι η σειρά της τετρακώπου ελ βαρών να αγωνιστεί στον ημιτελικό. Οι Παναγιώτης Μαγδανής-Σπύρος Γιάνναρος-Στέφανος Ντούσκος-Γιάννης Πέτρου έχουν τον ίδιο στόχο με τα κορίτσια . Να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα της σειράς τους και να σφραγίσουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η ελληνική βάρκα που έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνος στη σειρά της θα αγωνιστεί στη 2η διαδρομή με αντιπάλους τις Τσεχία, ΗΠΑ, Δανία ,Κίνα και Ελβετία.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πλήρωμα συστάθηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων μετά τον αποκλεισμό της ρωσικής βάρκας από τη ΔΟΕ λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ.

Και οι δυο ημιτελικοί των Ελλήνων αθλητών θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2.