image description

Να πάρουν θέση για το θέμα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των απορριμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, καλεί η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με το «αποφασίζω και διατάζω» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με απόφαση  των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας μεταφέρουν στην Ήπειρο τα σκουπίδια της Λευκάδας (16.000tn) θέτοντας προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου όσο και τους Δημάρχους της Ηπείρου αγνοώντας τις (3) τρεις αρνητικές αποφάσεις των τριών Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου πριν 1 μήνα περίπου που και τότε οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν  πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης στην απόφαση αναγράφεται ότι θα καταλογιστούν ποινικές και διοικητικές ευθύνες στον υπεύθυνο για τη μη εφαρμογής της απόφασης.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συνδέσμου για τους 3 ΧΥΤΑ που θέλουν να μεταφέρουν τα απορρίμματα της Λευκάδας είναι πως τα κύτταρα δεν αντέχουν να δεχτούν επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων.

Για τα παραπάνω, οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λάβουν άμεσα θέση και να ορθώσουν ανάστημα σε κυβερνητικές μεθοδεύσεις που αφορούν την Ήπειρο και να βρεθεί άμεσα λύση για τα απορρίμματα της Λευκάδας χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε άλλες Περιφέρειες.

Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Υποδομών και Δικτύων

Σπύρος Κωνσταντόπουλος