image description

Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη και χαρούμενη για τα τρία παιδιά της που έδωσαν κυριολεκτικά σώμα και ψυχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο προκειμένου να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του Ν.Ο.Ι., της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας και της ίδιας της Ελλάδας!

Ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας με την βαριά Τετράκωπο των Ανδρών και ο Στέφανος Ντούσκος με την αντίστοιχη ελαφριά, καταφέρνοντας μαζί με τα πληρώματά τους να φτάσουν στις κορυφαίες βάρκες του κόσμου, απέδειξαν πόσο μεγάλοι αθλητές είναι, πόσο ήθος, πάθος, πείσμα και αγωνιστικότητα διαθέτουν. Επιβεβαίωσαν δε το υψηλό αθλητικό τους επίπεδο, στο οποίο έφτασαν με σκληρή δουλειά, με προσπάθεια χρόνων και με πολύ μόχθο, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπισαν.

Για τον Ν.Ο.Ι. οι επιτυχίες των τριών Πρωταθλητών του και οι εμφανίσεις που έκαναν στην Ολυμπιάδα του Ρίο αποτελούν αφορμή γιορτής, χαράς και ικανοποίησης. Μιλάμε εξάλλου για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, στην οποία ο Γιάννης και ο Γιώργος είχαν την τιμή να συμμετέχουν για δεύτερη φορά, ενώ ο Στέφανος πήρε φέτος το «βάπτισμα του πυρός»!

Διοίκηση, προπονητές και αθλητές του Ομίλου συγχαίρουμε τον Γιάννη, τον Γιώργο και τον νέο μας Ολυμπιονίκη Στέφανο για τη σπουδαία προσπάθεια και ευχόμαστε από καρδιάς να κερδίζουν πάντα στη ζωή τους τις μεγαλύτερες διακρίσεις και να ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, γιατί πραγματικά το αξίζουν.

 

Ο Ν.Ο.Ι. είδε τις κούρσες στον «Δημήτρη Χατζή»

Σε απευθείας μετάδοση παρακολούθησαν χθες το απόγευμα στελέχη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Αλεξίου και τον Αντιπρόεδρο Αντώνη Καραπέτσο, προπονητές και δεκάδες αθλητές του Ομίλου τις μάχες που έδωσαν στο Ρίο οι Τσίλης – Τζιάλλας και Στέφανος Ντούσκος.

Η συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής», μετά από ευγενική παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, όπου μέσω γιγαντοοθόνης προβλήθηκαν οι κούρσες της Ολυμπιακής Κωπηλασίας.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη λήξη και του τελικού που βρήκε την ελληνική βάρκα στην έκτη θέση, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία τη συμμετοχή τριών αθλητών του Ομίλου στην Ολυμπιάδα του Ρίο, σε σύνολο οκτώ της ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, οι οποίοι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «βρέθηκαν αντιμέτωποι και πάλεψαν σκληρά  με τα μεγαθήρια όλου του κόσμου! Αυτό και μόνο αρκεί για να φανεί η αξία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας». Ο κ. Αλεξίου συνεχάρη δημόσια τους Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον μικρό τελικό της Τετρακώπου Ανδρών, όπου θα διεκδικήσουν μία θέση από την 7η ως τη 12η, ενώ για τον Στέφανο Ντούσκο, που στέφθηκε κι επίσημα χθες Ολυμπιονίκης κατακτώντας την έκτη θέση στην ελαφριά Τετράκωπο, τόνισε πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Από την πλευρά της η προπονήτρια του Ν.Ο.Ι. και παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας Αγγελική Γκρέμου σημείωσε με έμφαση ότι «εύκολα μετάλλια δεν υπάρχουν. Όταν μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες, μιλάμε για τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Το να προκριθείς σε έναν τελικό ή σε μία δωδεκάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολλές φορές είναι θέμα συγκυριών και της κατάστασης στην οποία θα βρεθείς». Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει ότι τα τελευταία 20 χρόνια περίπου η Γιαννιώτικη Κωπηλασία έχει συνεχή παρουσία σε Ολυμπιάδες.